dinsdag 28 maart 2017

Suriwood Lumber Company overweegt rechtszaak tegen de Staat

Bedrijf heeft fors geïnvesteerd na verkrijgen houtconcessie, die nu door RGB is ingetrokken


Suriwood Lumber Company zal een rechtszaak aanspannen tegen de Staat indien een aan haar door toenmalig minister Steven Relyveld van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) verstrekte houtconcessie wordt ingetrokken. Het bedrijf kreeg de houtkapvergunning eind januari van Relyveld, enkele dagen voor zijn aftreden als minister. Tot nu toe is de onderneming officieel niet door het ministerie geïnformeerd over de intrekking. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 28 maart 2017.

Minister Roline Samsoedin van RGB tekende de beschikking waarmee de intrekking heeft plaatsgevonden op 2 maart. Volgens haar voldoet het bedrijf niet aan de wettelijke voorwaarden om een houtconcessie te krijgen.

Haar voorganger beweert echter het tegendeel. Ook een vertegenwoordiger van Suriwood geeft aan, dat de onderneming aan alle vereisten heeft voldaan om in aanmerking te komen voor de concessie. De redactie kreeg inzage in documenten die dat zouden moeten staven.

De afgelopen periode zijn reeds forse uitgaven gedaan in verband met houtkapactiviteiten zoals het aankopen van zwaar materieel en betalingen om de kapactiviteiten uit te zetten. Voor een bedrag van 55.000 Amerikaanse dollar is na het verkrijgen van de concessie zwaar materieel aangekocht en intussen al Srd 205.000 uitgegeven aan het laten schrijven van het bedrijfsplan, concessierechten, overschrijvingskosten, figuratievekaarten en het inrichten van kapvakken.

'Als je niet solvabel ben, doe je dergelijke grote investeringen en uitgaven niet.' Ook andere zaken die in de intrekkingsbeschikking worden opgevoerd die volgens RGB aanleiding zijn voor de intrekking worden door Suriwood tegengesproken.

0 comments:

Een reactie plaatsen