dinsdag 21 maart 2017

Team Kingdom verliest nipt in thriller tegen Puerto Rico in halve finale World Baseball Classic

Bondscoach Hensley Meulens baalt van 'frustrerende' fouten van Simmons en Profar


De Nederlandse honkballers zijn net als in 2013 in de halve finales van de World Baseball Classic uitgeschakeld. De ploeg van coach Hensley Meulens verloor in het Dodger Stadium in Los Angeles in een thriller van Puerto Rico: 4-3 na elf innings, zo bericht vandaag, dinsdag 21 maart 2017, onder andere de NOS.

De eerste slagbeurt van Oranje leverde gemengde gevoelens op. Andrelton Simmons (mislukte poging om een honk te stelen) en Jurickson Profar (verzuimde bij het juichen zijn voet op het honk te houden) gingen onnodig uit, waardoor de homerun van Wladimir Balentien niet vier, maar twee punten opleverde.


Startend werper Rick van den Hurk kwam daarna direct in de problemen. Hij stond constant onder druk, kreeg vijf hits om de oren en werd na twee innings bij een 3-2 achterstand afgelost door Jair Jurrjens.

Nederland, zonder de geblesseerde Didi Gregorius, had in het vervolg moeite om aanvallend een vuist te maken tegen de geblondeerde MLB-brigade van bondscoach Edwin Rodriguez. In de vijfde inning kwam Oranje toch langszij. Balentien was goed voor een tweehonkslag en kon scoren na een tweehonkslag van Shawn Zarraga.Mede dankzij sterk werpen van Jurrjens, Shairon Martis, Tom Stuifbergen, Kenley Jansen en Loek van Mil bleef het lang spannend. Ze moesten wel een aantal keer een honkslag toestaan, maar verdere scores bleven uit.


In de elfde inning, waarin begonnen werd met twee man op de honken, had Oranje alle honken bezet, maar een dubbelspel maakte een einde aan de slagbeurt. In de gelijkmakende beurt profiteerde het nog ongeslagen Puerto Rico wel. Met Van Mil op de heuvel sloeg Eddie Rosario Carlos Correa over de thuisplaat. Puerto Rico haalde bij de vorige editie in 2013 eveneens de finale. Die ging verloren tegen de Dominicaanse Republiek. In de eindstrijd (nacht van woensdag op donderdag) stuit Puerto Rico op de Verenigde Staten of Japan.

Bondscoach Hensley Meulens van de Nederlandse honkballers baalde na de verloren halve finale van de World Baseball Classic van 'frustrerende' fouten van Andrelton Simmons en Jurickson Profar.

0 comments:

Een reactie plaatsen