dinsdag 28 maart 2017

Un Kòrsou Hustu gaat aangifte doen bij OM tegen Norberto Ribeira

Ribeiro zou ambtmisdrijf hebben begaan door leden Hoofdstembureau te instrueren werkzaamheden voor verkiezingen te staken


Omayra Leeflang heeft gisteren aangekondigd, dat haar partij Un Kòrsou Hustu deze week aangifte gaat doen bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen Norberto Ribeira (KdNT), de nieuwe minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 28 maart 2017, aldus Paradise FM.

Volgens Leeflang heeft Ribeiro een ambtmisdrijf begaan door de leden van het Hoofdstembureau te instrueren alle werkzaamheden voor de verkiezingen te staken. Deze handeling van de minister is een overtreding van het Landsbesluit dat door de gouverneur is getekend. Ribeiro loopt het risico op een gevangenisstraf van drie jaar.

Ook het nieuwe Landsbesluit dat gisteren aan de gouverneur is gepresenteerd, waarmee de verkiezingen moeten worden ingetrokken, levert volgens Leeflang een strafrechterlijke gedraging voor ambtsmisbruik op.

In een conceptaangifte geeft de leidster van Un Kòrsou Hustu aan, dat zij de aard en de ernst van genoemde gedragingen een ernstige bedreiging voor onze democratie en rechtsstaat vindt.
0 comments:

Een reactie plaatsen