donderdag 23 maart 2017

Venezolaanse president Maduro roept bevolking op voor groots protest tegen de VS

'Ik roep op tot de vereniging van mensen om te protesteren tegen een ​​interventie van het land'


De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft opgeroepen voor een grootse mobilisatie voor komende zondag ter verdediging van het land en om afkeuring uit te spreken over de storende pretenties van de Verenigde Staten in samenspanning met rechtse oppositiegroepen. De president deed zijn oproep tijdens een bijeenkomst van de Raad van Ministers in het Miraflores-paleis, in de hoofdstad, aldus het persagentschap Prensa Latina op Cuba vandaag, donderdag 23 maart 2017.

'23 Jaar na het vertrek van commandant Hugo Chavez uit Yare-gevangenis, roep ik op tot een mobilisatie ter verdediging van het land en de nationale soevereiniteit. Ik roep op tot de vereniging van mensen om te protesteren tegen een ​​interventie van het land', zei Maduro gisteren.

In zijn toespraak, uitgezonden door Venezolana de Televisión, herinnerde het staatshoofd van het Zuid-Amerikaanse land iedereen er aan dat 'Venezuela een soeverein land is en de meest democratische Grondwet uit de hele wereldgeschiedenis heeft'.

Sinds enkele dagen zijn de betrekkingen tussen de Bolivariaanse regering en de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro, gespannen. Hij riep op tot de toepassing van het Inter-Amerikaans Democratisch Handvest tegen Caracas, en dat heeft geleid tot sterke protesten bij verschillende sociale bewegingen en populaire groepen op het continent, uit solidariteit met Venezuela.

Op zijn beurt en in overeenstemming met de interventionistische voorstellen van Almagro, blijven sommige delen binnen het meest reactionaire Venezolaanse rechtse politieke spectrum steun zoeken in Washington om te proberen de Bolivariaanse regering, democratisch verkozen in 2013, omver te werpen.


(Red. De Surinaamse Krant/Prensa Latina)

0 comments:

Een reactie plaatsen