woensdag 22 maart 2017

Venezuela geschokt door moord op twee leden Nationale Garde

Zes kinderen in leeftijd van 6-15 hebben soldaten doodgestoken in Caracas...


De autoriteiten in Venezuela zeggen, dat ze zes kinderen in verband met de moord op twee soldaten hebben gearresteerd. De soldaten, twee sergeanten van de Nationale Garde, werden afgelopen weekend doodgestoken in de buurt van een bar in de hoofdstad Caracas, zo bericht de BBC woensdag 22 maart 2017.

De misdaad heeft het land geschokt, vanwege de leeftijd van de kinderen, variërend van zes tot vijftien jaar, die nu in hechtenis zijn. Ze zouden behoren tot een bende genaamd Los Cachorros (The Puppies). De sergeanten, Yohan Borrero en Andres Ortiz, droegen burgerkleding op het moment dat ze werden aangevallen.


Ze rookten sigaretten buiten de bar in de vroege uren van zondag, toen twee kinderen ze benaderden en een van hun tassen stal. De twee sergeanten renden onmiddellijk achter ze aan, maar werden opgewacht in een donkere straat door verschillende andere kinderen met messen, aldus de politie.

De beide mannen werden overweldigd door de leden van de bende, die ze meerdere malen hebben gestoken. Een van de mannen overleed ter plaatse, terwijl de ander later overleed in een ziekenhuis.

Venezuela heeft een van de hoogste aantallen moorden ter wereld. De Venezolaanse organisatie Observatorium van Geweld schat dat er in 2016 28.479 gewelddadige doden waren, dat is 91,8 op 100.000 inwoners.

(Red. De Surinaamse Krant/BBC - De Surinaamse nieuwswebsite Starnieuws heeft dit bericht donderdagavond 23 maart overgenomen zonder bronvermelding)

0 comments:

Een reactie plaatsen