donderdag 23 maart 2017

Venezuela vindt Amerikaanse legeruniformen in paramilitair kamp aan grens met Colombia

Vondst uniformen zou bevestigen, dat het leger van de VS rechtse paramilitaire traint  


Het Venezolaanse Bolivariaanse leger ontmantelde dinsdag een rechts paramilitair kamp in de buurt van de Colombiaanse grens en ontdekte daar onder andere Amerikaanse legeruniformen (zie foto - Bron: Reuters), zo bericht TeleSUR vandaag, donderdag 23 maart 2017. De FANB (Fuerza Armada Nacional Bolivariana) ontdekte ook gestolen Venezolaanse militaire uniformen en kleding van het Colombiaanse leger. 'We vorderen met het onderzoek', zei Tachira gouverneur Jose Gregorio Vielma Mora op een persconferentie, aldus HispanTV.


'We vonden een boekhouding met een lijst van slachtoffers van afpersing op de locatie.' Rechtse Colombiaanse paramilitairen zijn verantwoordelijk voor de dood van tienduizenden Colombianen sinds de jaren 1950. Meestal zijn hun acties gericht op boeren, inheemsen, Afro-Colombianen, mensenrechtenactivisten en zij die sympathiek staan tegenover linkse guerrillabewegingen in Colombia en de Bolivariaanse revolutie in Venezuela.

Tachira - waar het paramilitaire kamp werd ontdekt - is ook de regio waar de FANB in december een grote hoeveelheid bolivars, de valuta van het land, vond die werden opgepot in een poging om de economie te saboteren en enorme winsten te maken. De ontdekking van het paramilitaire kamp door de FANB onderbouwt beweringen, dat het leger van de Verenigde Staten rechtse paramilitairen aan het trainen is terreur te verspreiden in de regio.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro hekelde dinsdag de Amerikaanse plannen om samen te werken met rechtse politici in de regio om Venezuela te destabiliseren. De socialistische leider veroordeelde ook pogingen van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) om het lidmaatschap van het land op te schorten.

'Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al haar ambassadeurs in de wereld geactiveerd, met name in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, om een ​​politieke, diplomatieke en wereldwijde interventie in Venezuela te ondersteunen', aldus Maduro tijdens een bijeenkomst van het kabinet, eraan toevoegend, dat Washington tracht om van Venezuela een 'soort kolonie' te maken geregeerd van buiten Venezuela door rijke Amerikaanse elites, zo bericht HispanTV.

OAS-secretaris-generaal Luis Almagro heeft opgeroepen tot de schorsing van Venezuela uit de multinationale organisatie vanwege vermeende 'schendingen van mensenrechten'. Almagro, een oude vijand van de Bolivariaanse Revolutie, werkt openlijk met de rechtse oppositie van Venezuela om een ​​verandering van regime te eisen, terwijl hij afgelopen maandag nog gastheer was van een persconferentie met bekende oppositieleiders.

#VIDEOExclusivo| el campamento paramilitar de las Autodefensas Gaitanistas de Colombia estaba ubicado en una zona montañosa del sector la POPA del municipio Ayacucho del estado Táchira frontera con el Norte de Santander. Tres días duró el operativo de la Fuerza Armada Bolivariana de Venezuela y se desarrolló el lunes 13, martes 14 y miércoles 15 de este mes. En el lugar se consiguieron uniformes militares de los ejércitos de Colombia, Venezuela y Estados Unidos así como también cuadernos de contabilidad donde llevaban la lista de extorsiones, compra y venta de combustible, armas. Aunque el gobierno colombiano ha negado en reiteradas oportunidades la existencia de grupos paramilitares, en las insignias de los uniformes se lee frente Autodefensas Gaitianas de Colombia del Norte de Santander. Entre 9 y 12 paramilitares resultaron muertos y dos sargentos venezolanos en la pierna derecha. En las imágenes podemos ver a uno de los militares venezolanos heridos. Hasta los momentos el gobierno de Colombia no se ha pronunciado.
A post shared by Madelein Garcia (@madeleintelesur) on

(Red. De Surinaamse Krant/TeleSUE/HispanTV/Twitter/Instagram)

0 comments:

Een reactie plaatsen