maandag 20 maart 2017

Verdachte in groots witwasonderzoek na aankomst uit Suriname op Schiphol aangehouden

41-Jarige man uit Nieuw-Schoonebeek is familie van eerder gearresteerde verdachten


De politie heeft vanochtend, maandag 20 maart 2017, opnieuw een verdachte aangehouden in het internationaal onderzoek naar het witwassen van miljoenen euro's. Het gaat om een 41-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek. Vorige week werden al onder andere een man (49), zijn vrouw (50) en zijn zus (50) uit hetzelfde dorp aangehouden. Dit berichten de politie Drenthe en onder andere het Dagblad van het Noorden.

De verdachte die vandaag is opgepakt is familie, hij is getrouwd met de zus. De verdachte was in Suriname en kwam vandaag terug naar Nederland. Hij is op Schiphol aangehouden (zie foto - Bron: politie Drenthe) en zal worden verhoord.

In Nieuw-Schoonebeek werden vorige week meerdere woningen onderzocht. De zes worden ervan verdacht minstens acht miljoen euro, crimineel geld, geïnvesteerd te hebben in onder anderen onroerend goed, voertuigen en reizen. De politie heeft deze spullen na de aanhoudingen van vorige week al in beslag genomen.

Tientallen agenten, medewerkers van Defensie en inspecteurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD deden vorige week huiszoeking in dertig panden. Voorlopig is beslag gelegd op voor 8 miljoen euro aan onroerend goed, waaronder een grote discotheek in het Duitse Meppen, woningen in Nederland en een appartement op Sint-Maarten.

De politie Drenthe bericht, dat de focus in het onderzoek nu ligt op het horen van de aangehouden verdachten en het analyseren van in beslag genomen computerapparatuur en (financiële administratie). Nader onderzoek moet meer informatie geven over inkomsten, uitgaven en geldstromen. Het onderzoek zet zich voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

0 comments:

Een reactie plaatsen