vrijdag 24 maart 2017

VHP-politicus Gajadien: 'President heeft samenleving voorgelogen'

Meerjaren Ontwikkelingsplan nog steeds niet in handen van Assembleeleden

'Wij blijven erbij dat de president op dit ogenblik niet legitiem regeert'


Een week na de belofte van president Desi Bouterse blijkt het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2017-2021 nog steeds niet te zijn opgestuurd naar De Nationale Assemblee (DNA). 'De president heeft de samenleving wederom voorgelogen', zegt VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien vandaag, vrijdag 24 maart 2017, in het Dagblad Suriname. 

De president zei vorige week woensdag dat het ontwikkelingsplan klaar is. 'Het MOP is los van de officiële cijfers die eventueel kunnen verschillen, helemaal rond', zei hij. Het wachten is op het moment, dat het wordt ingediend bij het Kabinet van de President en vicepresident. Bouterse beloofde dat binnen twee weken nadat het document zal zijn ingediend, het zal worden behandeld met daarop aansluitend de behandeling van de ontwerpbegroting 2017.

Gajadien ziet dit als de zoveelste misleiding en leugen van het staatshoofd. 'Wij blijven erbij dat de president op dit ogenblik niet legitiem regeert. Hij voert allerlei veranderingen binnen zijn kabinet door, terwijl hij het grondwettelijk vereist beleid niet kan presenteren.'

Gajadien vindt dat het gemis van de presentatie van het MOP aangeeft hoe zwak en visieloos de regering het land op dit moment bestuurt. Het parlement wacht al sinds september 2016 op het plan. In eerste instantie was het de bedoeling om op 17 november 2016 een aanvang te maken met de behandeling. Aangezien de begrotingen en het MOP simultaan zullen worden behandeld, was besloten om de vergadering te verschuiven naar januari 2017. In januari werd het wederom verschoven naar begin februari en dan wederom midden/eind februari. Nu hangt alles af van de indiening van het plan.

0 comments:

Een reactie plaatsen