woensdag 29 maart 2017

Vijf dansende medici rond naakte onder narcose zijnde patiënt in ziekenhuis Colombia ontslagen

Beelden dansende medici verschijnen op social media

Directie stelt in verklaring ongepast gedrag verpleegkundigen en artsen te betreuren


Vijf artsen van een ziekenhuis in Colombia zijn ontslagen nadat een schandalige video, waarin ze een patiënt op een operatietafel bespotten, op social media verscheen. De groep artsen en verpleegkundigen is lachend te horen als ze rond de patiënt dansen in de Santa Cruz de Bocagrande kliniek in Bolivar, Colombia, zo bericht dinsdag 28 maart 2017 onder andere de Britse krant Daily Mail.

De patiënt was onder narcose en lag volledig naakt met het gezicht naar beneden in afwachting van een operatie op de operatietafel. Aangenomen wordt, dat een lid van het operatieteam de beelden heeft gemaakt, waarop de verpleegkundigen en artsen lachend te zien zijn als ze schuifelen en dansen rond de man.

Autoriteiten hebben bevestigd, dat ze de vijf werknemers op de videobeelden hebben ontslagen, omdat ze 'alle gezondheidsprotocollen hebben geschonden'.

In een verklaring (zie hierna), zeggen de leidinggevenden van de kliniek: 'Het respect voor de waardigheid van elke patiënt is het belangrijkste in onze kliniek, dus we betreuren ten zeerste het ongepaste gedrag van degenen die als professional werkzaam zijn in de gezondheidssector, te zien in de video opgenomen in één van onze operatiekamers.'

De verklaring voegt eraan toe, dat de actie van de vijf werknemer 'tegen de waardigheid van de patiënt is en de protocollen en politieke waarden van onze instelling doorbreken, die gericht zijn op de kwaliteit en humanisering van onze dienstverlening.' De kliniek verontschuldigt zich voor de video. Een woordvoerder zei: 'Dit is de eerste keer in zeven jaar van goede dienstverlening, dat we een situatie als deze meemaken en we hebben een aantal maatregelen genomen zodat deze gruwelijke daden zich niet kunnen herhalen. '


(Red. De Surinaamse Krant/Daily Mail/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen