donderdag 16 maart 2017

Weer corruptieve praktijken bij de dienst Vreemdelingenzaken

'Er zijn valse beschikkingen ontdekt, mijn handtekening is nagemaakt'

'Het lijkt erop dat weer smeergelden worden aangenomen bij Justitie en Politie en bij Arbeid'


Een reorganisatie van de dienst Vreemdelingenzaken en vervanging van het personeel heeft frauduleuze handelingen nog niet weten te voorkomen. Vorige week zei de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, in het parlement, dat opnieuw maatregelen op de afdeling getroffen zullen worden. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 16 maart 2017.

'Ik wil pas concreet zeggen wat er aan de hand is als zaken bewezen kunnen worden. Er zijn valse beschikkingen ontdekt. Mijn handtekening is nagemaakt. Het lijkt erop alsof er weer smeergelden wordt aangenomen bij Justitie en Politie en bij Arbeid', is het enige wat de minister hierover kwijt wil.

Voorlopig onderzoek bracht aan het licht, dat ambtenaren handmatig aanvragen voor verblijfsvergunningen hebben afgehandeld, terwijl het systeem enkele maanden geleden volledig is gedigitaliseerd.

De Ware Tijd schrijft vernomen te hebben, dat de fraude aan het licht kwam nadat een Bengalees die in het bezit was van een valse opgemaakte verblijfsvergunning tegen de lamp liep.

Aan het begin van haar ambtstermijn ontlastte de minister het hoofd van de afdeling Vreemdelingenzaken nadat onregelmatigheden waren ontdekt. Vrijwel alle andere medewerkers werden toen thuis gezet nadat op 18 september 2015 brand was uitgebroken in het gebouw van dienst. Alles wees erop dat er sprake was van brandstichting. De opsporingsdiensten konden geen onomstotelijk bewijs produceren. Ook zijn geen verdachten aangehouden.

Destijds stelde de bewindsvrouwe, dat er banden waren ontdekt tussen ambtenaren op verschillende ministeries en buitenlandse criminele organisaties die betrokken zijn bij mensenhandel.

0 comments:

Een reactie plaatsen