zondag 26 maart 2017

'Welgeinformeerd', Radio Tamara, over 'lastige' presidenten Erdogan en Trump en 'lastige' Kabinetsformatie Nederland

Panel buigt zich over actuele politieke en economische situatie in Suriname en over het ontslag van minister Van Dijk-Silos na vernietigende brief van Hof van Justitie aan Bouterse 


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 26 maart 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:

* Formatie: GroenLinks heeft sleutel
VVD, D66 en CDA zijn bereid om een coalitie te vormen. Als noodzakelijke vierde partij is GroenLinks in beeld. De standpunten van de vier partijen lopen nogal uiteen. Vooral VVD en GroenLinks staan lijnrecht tegenover elkaar op een groot aantal onderwerpen.
Hoe stabiel is een regering met genoemde vier partijen?
Is het mogelijk om tot een samenhangend beleid te komen?
Is het verstandig van GroenLinks om met de VVD te regeren, gelet op het lot van de PvdA?

* Aanslag in Londen
De aanslag in Londen heeft weer eens bewezen, dat strengere wetgeving, die gepaard gaat met inperking van privacy en democratische vrijheden, niet het juiste antwoord is op interne terreurdreiging. Zoals in een groot aantal andere gevallen, was de Londense aanslagpleger een gecriminaliseerde randfiguur die onder de radar van de veiligheidsdiensten is gebleven. Hij had geen geraffineerd aanvalsplan noch de beschikking over kalasjnikovs of bommen.
Deze zogeheten lone wolf pleegde de aanslag met huis-, tuin- en keukengereedschap.
 Is dit het patroon voor aanslagen in Europa?
Hoe kunnen dit soort terroristen in een vroeg stadium worden ontdekt?
Wat kunnen we zeggen over het motief van dit type aanslagplegers?
Zoeken ze verlossing van hun mislukt en miserabel leven?* Erdogan bedreigt Europa
De Turkse president Erdogan heeft gezegd, dat Europa rekening moet houden met aanslagen. Dit als reactie op de veronderstelde schending van mensenrechten en het recht op meningsuiting door diverse Europese landen.
Zoals bekend mag de Turkse regering in enkele Europese landen geen campagne voeren voor het aanstaande referendum over de Turkse Grondwet. Eerder vergeleek Erdogan Duitsland en Nederland met nazi's en spoorde hij Turken in Europa aan om meer kinderen te krijgen.
Hoe zijn Erdogans bizarre uitspraken te verklaren?
Verkeert hij geestelijk nog in goede gezondheid?
Valt met hem nog samen te werken?
Waarom reageert de EU niet fermer op dit soort uitspraken en beledigingen?
Heeft Erdogan de EU in de houtgreep door de vluchtelingendeal?

* Donald Trump: mislukt presidentschap?
President Trump moet zijn belofte om Obama Care af te schaffen inslikken. De zorgvoorziening blijft bestaan, zo heeft het Amerikaans Congres besloten.


Dit is niet de eerste nederlaag voor de Amerikaanse president. Eerder veegden rechters het inreisverbod voor moslims van tafel. Afgelopen week is de Senaat een onderzoek gestart naar banden tussen hem en de Russische president. Ook de FBI is een onderzoek hiernaar begonnen.
Trumps nederlagen zijn niet alleen te wijten aan zijn manifeste incompetentie. Binnen de Republikeinse Partij heeft hij talloze vijanden die hem liever vandaag dan morgen kwijt willen. Trump is in korte tijd onweerstaanbaar doorgedenderd naar het Witte Huis. Dendert hij met dezelfde snelheid door naar de mestvaalt van de geschiedenis?

In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

Aandacht voor de actuele ontwikkelingen in Suriname.
Het panel probeert commentaar te verkrijgen uit Paramaribo over het aftreden van de minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos.

Het panel van 'Welgeinformeerd' wordt deze keer gevormd door Iwan Bottse en Max Sordam en de presentatie is in handen van Kishna Salikram.

Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om middernacht, dat is acht uur in de avond Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.

0 comments:

Een reactie plaatsen