woensdag 26 april 2017

12 Verdachten in Brazilië aangehouden voor overval van de eeuw in Paraguay

Overvallers op geldtransportbedrijf in grensstad verdwijnen in motorboten richting Brazilië

1.5 Miljoen dollar van buitgemaakte 8 miljoen aangetroffen bij arrestanten


Twaalf mannen zijn in Brazilië opgepakt voor wat de ‘overval van de eeuw’ wordt genoemd. Met behulp van explosieven kraakten ongeveer vijftig gewapende criminelen een kluis van een geldtransportbedrijf in Paraguay waarin miljoenen dollars lagen (zie foto - Bron: Associated Press). De roof in de nacht van maandag op dinsdag was goed voorbereid. Bendeleden schoten op een politiebureau en het gemeentekantoor en staken zestien auto’s in brand – mogelijk als afleidingsmanoeuvre. Er werden duizenden kraaienpoten achtergelaten zodat politieauto’s tijdens de achtervolging lekke banden kregen. 

Een getuige meldde aan persbureau AFP, dat het net leek of de stad, Ciudad del Este, werd gebombardeerd. Bij de aanval op het politiebureau kwam één agent om het leven en vier omstanders raakten gewond.

Met motorboten wisten de criminelen te ontsnappen richting Brazilië, waar ze ook vandaan kwamen. Ciudad del Este ligt op de grens met Brazilië. Vluchten Op de rivier kwam het tot een confrontatie met de politie, waarbij drie bendeleden werden gedood.


Vier bendeleden werden kort daarna aangehouden, meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken. De overige criminelen vluchtten naar Brazilië, maar enkelen konden alsnog worden aangehouden. Volgens de autoriteiten horen ze bij een grote criminele bende uit dat land.

De Braziliaanse politie heeft tot nu toe 1,5 miljoen dollar teruggevonden bij de opgepakte mannen. In totaal gingen de dieven er vandoor met 8 miljoen dollar, in de kluis zat in totaal 49 miljoen dollar. De overval maakte diepe indruk in Paraguay. 'Zoiets hebben we in dit land nog nooit gezien', aldus gouverneur Justo Zacarías.

De minister van Binnenlandse Zaken van Paraguay heeft inmiddels diverse hoge politiefunctionarissen ontslagen.


(Red. De Surinaamse Krant/AFP/The Telegraph/AD)

0 comments:

Een reactie plaatsen