dinsdag 4 april 2017

8 Jaar cel voor poging tot doodslag op carnavalsavond 2016 Curaçao

Tegen verdachte was door OM 12 jaar gevangenisstraf geëist

- Slachtoffer heeft door schotwonden dwarslaesie opgelopen
- Verdachte moet ook schadevergoeding van 50.000 gulden voldoen aan slachtoffer (bedrag wordt voorgeschoten door overheid en achterhaald op verdachte)


Het Gerecht in Willemstad heeft gisteren L.D.H.M. (Curaçao, 1983) veroordeeld tot 8 jaar cel voor een poging doodslag op 10 februari 2016, op de avond van het afscheidscarnaval. Hij vuurde zes kogels af op het slachtoffer Soleana die hierdoor een dwarslaesie heeft opgelopen. De rechter heeft ook een schadevergoeding toegewezen van 50.000 gulden voor het slachtoffer. De overheid zal dit voorschieten en achterhalen op de veroordeelde. Dit meldt het Openbaar Ministerie vandaag, dinsdag 4 april 2017, in een persbercht.

De raadsvrouwe heeft in deze zaak vrijspraak bepleit.

De Officier van Justitie (OvJ) van het openbaar Ministerie (OM) eiste een gevangenisstraf van 12 jaar.

De rechter achtte het bewezen, dat de verdachte op de openbare weg met een vuurwapen een groot aantal kogels op het slachtoffer Soleana heeft afgevuurd. 'Dat hij deze beschieting heeft overleefd, mag een wonder heten en is geen verdienste van verdachte. Verdachte heeft met zijn handelen immens leed toegebracht aan Soleana die vanaf zijn middel verlamd is geraakt en naar het zich laat aanzien nooit meer een normaal leven zal kunnen leiden. Voor de rest van zijn leven is hij gekluisterd aan een rolstoel en gaat hij gebukt onder allerlei met een dwarslaesie gepaard gaande beperkingen. Zijn leven is hierdoor voor altijd en op verstrekkende wijze veranderd', zo verklaarde de rechter bij de uitspraak.

'Dergelijke misdrijven zijn voorts uitermate schokkend voor de rechtsorde en hierop kan slechts worden gereageerd met de oplegging van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeer lange duur. Verdachte heeft bovendien met zijn proceshouding geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen noch enig mededogen betoond aan het slachtoffer. Hiernaast heeft het Gerecht, in het belang van een consistente straftoemeting, bij het vaststellen van de strafmaat rekening gehouden met straffen die in soortgelijke zaken worden opgelegd', aldus de rechter.

0 comments:

Een reactie plaatsen