woensdag 12 april 2017

Abrabroki niet te porren om deel te nemen aan anti-regerings protesten

Activisten Neus en Hofwijks buurten in om bewoners te mobiliseren voor demonstraties


Activiste en aanjaagster van de protesten tegen het regeringsbeleid Maisha Neus, ondersteund door de leider van 'We Zijn Moe', Curtis Hofwijks, trekt tijdens de 'Stille week' de volksbuurten in om mensen te mobiliseren voor de eerstvolgende demonstratie. Zo waren ze gisteren te vinden in Abrabroki. Het overgrote deel van de buurtbewoners heeft echter het initiatief van een afstand gevolgd, zo bericht Starnieuws vandaag, woensdag 12 april 2017 (zie foto - Bron: Neus/Facebook). 

Slechts enkelen hebben, aldus Starnieuws, gedurfd hun ongenoegen publiekelijk te uiten. De protesten van de vakbeweging, ondersteund door enkele politieke partijen, delen van het bedrijfsleven en andere groepen worden na Pasen hervat. Neus heeft afgesproken met de vakbeweging dat zij in de tussentijd gaat mobiliseren.

In Abrabroki is men echter niet zo happig op demonstreren. 'Het is gegaan zoals ik het verwacht had. Ik weet dat hier de NDP sterk is vertegenwoordigd. Maar, daar gaat het niet om. Ook deze bewoners ondervinden de gevolgen van het wanbeleid. Dit was geen protest. We zijn de mensen komen mobiliseren en ze de kans gegeven om zich te uiten. Een paar hebben daar goed gebruik van gemaakt', aldus Neus.

Enkele sprekers gaven te kennen dat ze zeer teleurgesteld zijn. Anderen riepen hun buren op om niet langer de 'pina te eten', om niet bang te zijn om aan president Desi Bouterse in zijn gezicht te zeggen: 'baas, a model dies fout', omdat 'a no Gado pot’ en drape ma na unu ala mala dyaso stem pot’ a man drape'. De buren bleven echter weg.

In groepjes langs de straten, bij de winkel of gezeten in auto’s die in een rij geparkeerd stonden, werden de activisten gadegeslagen. Een man is met een NDP vlag komen zwaaien uit protest, maar kreeg geen bijval. De vlag heeft hij toen bij een gevel gehangen die hij voor het eind van de vergadering weer heeft weggehaald.

Neus is 'best tevreden' en laat zich niet uit het veld slaan. 'De mensen hebben de boodschap gehoord. Zij gaan daarmee naar huis en gaan erover nadenken. Alle Surinamers zijn de dupe van het wanbeleid. Er zijn nog meer verhogingen op komst. Het land gaat in een rap tempo achteruit. Het is tijd voor actie, iedereen is zich daar van bewust. Het is echt nu of nooit, tenzij mensen willen wachten tot ze geen brood meer kunnen kopen. We willen geen tweede Venezuela.'

0 comments:

Een reactie plaatsen