woensdag 26 april 2017

Activist Hofwijks: 'Het Plein is van het volk en niet van de president'

'De regering is bang voor de massa en stuurt aan op confrontatie'


Activist van het eerste uur Curtis Hofwijks, leider van 'We Zijn Moe', is niet te spreken over het verbod van de overheid om het Onafhankelijkheidsplein aan te doen. Hij is van plan om bij een volgende demonstratie gewoon naar het Onafhankelijkheidsplein te gaan. Hij laat zich door niemand tegenhouden. 'Het Plein is van het volk en niet van de president. Het land is ook niet van de president', zei Hofwijks gisteren tijdens de demonstratie tegen het regeringsbeleid en voor de microfoon en camera van ABC's actualiteitenprogramma Magazine 4.

Hofwijks vindt dat om onduidelijke redenen districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo- Noordoost geen toestemming heeft gegeven aan de organisaties om van het Kerkplein naar het Onafhankelijkheidsplein te lopen. Er is schriftelijk protest hiertegen aangetekend bij president Desi Bouterse. Een kopie van het schrijven werd gisteren door een kleine delegatie overhandigd aan Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons.

De actieleiding spant ook een Kort Geding aan tegen de Staat. Aangevoerd wordt dat fundamentele grondrechten, verankerd in de Grondwet, worden vertrapt.

'De hele stad is afgesloten om mensen te ontmoedigen deel te nemen aan de protestmanifestatie', zegt Hofwijks. Hij wil weten wat de veiligheidsaspecten zijn waardoor de route van de protestmars is gewijzigd. Volgens Hofwijks wordt door de regering bewust op een confrontatie aangestuurd. De volgende keer zal hij voorbereid zijn om toch naar het Onafhankelijkheidsplein te gaan.

Hoeveel ongewapende, weerloze burgers kan de politie oppakken, vraagt Hofwijks zich af. Volgens hem is geen vergunning is gegeven voor het Onafhankelijkheidsplein, omdat de regering bang is voor de massa. 'Maar, ze gaan ons niet tegen kunnen houden de volgende keer. Wij gaan gewoon naar het Plein en niemand zal ons kunnen tegenhouden. Ik kom voorbereid de volgende keer', kondigde Hofwijks aan.

0 comments:

Een reactie plaatsen