zaterdag 15 april 2017

Activiste Neus: 'Eenheid nodig om regering tot aftreden te kunnen dwingen'

'Het kan veel tijd nemen om te geloven in eigen kracht'


Het volk zal de regering pas tot aftreden kunnen dwingen, wanneer er sprake is van eenheid. Dit zegt activiste Maisha Neus in reactie op de opmerking dat het onrealistisch zou zijn om de regering naar huis te sturen, door haar ruime meerderheid in het parlement, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 15 april 2017.

'De regering naar huis sturen is wél haalbaar, wanneer we een eenheid vormen', zegt Neus. Ze erkent dat het moeilijk is om alle neuzen in één richting te laten kijken. 'Het zal heel moeilijk zijn om te doorbreken en het kan veel tijd nemen om te geloven in eigen kracht.'

De actievoerster blijft vasthouden aan haar eis dat de regering moet naar huis. Ze is wel van mening dat het terugdraaien van de recent verhoogde brandstofprijs geen haalbare eis is, 'ook al zou de regering dat willen'.

Maar, dat het moeilijk zal zijn om te doorbreken, is geen reden om te stoppen. Ze is deze week daarom begonnen met buurtbezoeken om de bewoners bewust te maken van de noodzaak om te protesteren. Neus wordt daarin ondersteund door Curtis Hofwijks en Siebrano Piqué. De bezoeken zijn ook bedoeld om de mensen te mobiliseren voor de protestdemonstraties van de vakbeweging en het bedrijfsleven die vanaf dinsdag weer worden opgepakt. Het eerste buurtbezoek was woensdag in Abrabroki, vandaag is Para aan de beurt. Het streven is om ook Land van Dijk, Geyersvlijt en Weg naar Zee te bezoeken.

Neus vindt de aankondiging van de regering om hard op te treden tegen ordeverstoorders bij de protestdemonstraties misplaatst. Deze waarschuwing komt nadat het er bij de demonstratie van maandag op sommige momenten grimmig aan toe was gegaan, zo schrijft althans de Ware Tijd. 

Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noordoost heeft erop gewezen dat de actievoerders tijdens de demonstraties de wettelijke voorschriften in acht moeten nemen. Het straatprotest heeft tot nu toe zonder vergunning plaatsgevonden, maar volgens Nerkust moet men vanaf dinsdag, wanneer de acties worden hervat, wel een vergunning hebben.

0 comments:

Een reactie plaatsen