zaterdag 8 april 2017

Activiste Neus gaat alleen verder met acties

Neus neemt niet langer deel aan gezamenlijke demonstraties vakbeweging en anderen

Actieman Hofwijks van 'We Zijn Moe' hoopt Neus tot andere gedachten te kunnen brengen


Na twee dagen van gezamenlijk protest met de vakbeweging en het Burgercollectief, heeft activiste Maisha Neus (zie foto - Bron: Facebook) - die aan de basis heeft gestaan van de huidige protesten - besloten om alleen verder te gaan. Dat meldt zij op haar Facebook-pagina, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 8 april 2017.

Neus wenst dit weekend niet in de media te treden over haar besluit.

Opvallend is wel, aldus de Ware Tijd, dat Neus, die vorige week met een protestmars begon, op geen van de twee dagen van het gezamenlijk protest het woord heeft gevoerd.

'Ik wil alle mensen bedanken die zijn komen demonstreren de afgelopen dagen . Ik heb de afgelopen twee dagen de vakbonden en het Burgercollectief ondersteund, maar heb besloten na vandaag als individu verder te gaan.' Wie zich bij haar wil aansluiten is meer dan welkom. '

De strijd die ik voer, is een rechtvaardige voor verandering en verjonging. Degene die mijn visie volgen en werkelijk gaan voor verandering in de grootste zin des woord zijn welkom om te komen luisteren naar mijn visie, plan van aanpak en oplossingsmodellen.'

Haar eerstvolgende protestdag maakt zij vandaag bekend. Curtis Hofwijks, trekker van 'We zijn Moe', wil tegenover de Ware Tijd niet ingaan op het besluit van zijn medestrijder. Wel zal hij proberen haar tot andere gedachten te brengen.

Hieronder de gehele tekst van Maisha Neus op haar Facebookpagina:

Ik wil alle mensen die zijn komen demonstreren de afgelopen dagen bedanken. Ik heb de afgelopen twee dagen de vakbonden en het burgercollectief gesteund maar heb besloten na vandaag om verder te gaan als individu en wie wil aansluiten is meer dan welkom en NODIG. De strijd die ik voer is een gerechtvaardige strijd voor verandering en verjonging. Ik zal vanavond bekend maken wanneer een nieuwe protestmanifestatie van Maisha Neus is. Degene die mijn visie volgen en werkelijk gaan voor verandering in de grootste zin deswoords zijn welkom om te komen luisteren naar mijn visie, plan van aanpak en oplossingsmodellen. Verder wil ik de vakbonden veel succes toewensen met hun protestacties en hoop ik dat hun doel bereiken!!!
VERANDERING BEGINT BIJ 1!!! VOOR SURINAME!!! ✊🏽✊🏽✊🏽✊🏽🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷

Overigens berichtte de nieuwswebsite GFC Nieuws gisteren, dat Neus donderdag opgeroepen werd door de politie voor verhoor. Dit gebeurde naar aanleiding van een uitspraak die zij had gedaan bij Radio ABC. Op een vraag wie zij verwacht de acties te zullen ondersteunen, antwoordde Neus onder andere als volgt: 'Al ben je leerkracht, man, vrouw, kind of rover, eenieder is nodig'.

Deze uitspraak van Neus was koren op de molen van presentator (en perschef van het Kabinet van de President) Cliff Limburg van het staatsradio SRS-programma Bakana Tori. Neus werd kwalijk genomen, dat zij rovers oproept om te protesteren op het Onafhankelijkheidsplein. Zij werd verweten staatsgevaarlijk bezig te zijn.

Neus zegt echter geen rovers te hebben opgeroepen om chaos te schoppen. Wat zij duidelijk wilde maken is, dat eenieder getroffen wordt door de huidige situatie in het land. Als gevolg van de slechte economische situatie neemt de criminaliteit toe. 'Rovers zijn ook dochters en zonen van het land, ze hebben ook een stem. Ik keur daarmee hetgeen zij doen niet goed. En dit heb ik duidelijk gemaakt aan de politie, die mij een goeie behandeling heeft gegeven.'

0 comments:

Een reactie plaatsen

Voor de echte kunstliefhebber!

Voor de echte kunstliefhebber!