dinsdag 11 april 2017

Activiste Neus: 'Mijn doel is dat de regering naar huis moet'

'Piqué doet niets achter mijn rug om, ik ben op de hoogte van zijn updates'


Maisha Neus, die zaterdag via haar Facebookpagina had laten weten niet meer deel te nemen aan de protestmanifestaties, was er gistermorgen bij de demonstratie van de vakbeweging, een deel van het bedrijfsleven en ondersteund door de oppositionele partijen in De Nationale Assemlee, toch weer bij. Ze zegt, zo schrijft d Ware Tijd vandaag, dinsdag 11 april 2017, dat ze de manifestaties twee dagen had ondersteund, maar nog niet gesproken had met de bonden en RaVakSur (Raad van Vakcentrales in Suriname) die voorgaan in de strijd om ombuiging van het regeringsbeleid. 

'Mijn doel is dat de regering naar huis moet en ik wist niet precies welke doelen de bonden en vakbeweging beogen. Ik besloot toen mijn eigen pad op te gaan.'

Nadat ze zondag met Robby Berenstein en Ahilia Welles, vertegenwoordigster van de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), had gesproken, besloot ze de manifestatie te blijven ondersteunen. Zij sprak de aanwezigen gisteren toe vóór de stoet vertrok (zie foto - Bron: Neus/Facebook).

Maisha zegt dat ze een neutrale houding aanneemt over het gesprek tussen activist Piqué en de president. 'Hij doet niets achter mijn rug om. Ik ben op de hoogte van zijn updates. Dat hij de president zou ontmoeten was mij ook bekend.' Ze zegt dat Piqué een NDP'er is en als hij door zijn partijleider is opgeroepen, hij daar gewoon gehoor aan moet geven.

'Hij was gisteren niet aanwezig bij de demonstratie, omdat hij naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo moest voor controle', zegt Maisha.

De acties tegen het regeringsbeleid en de recente verhoging van de brandstofprijzen worden na de Stille Week voortgezet.

0 comments:

Een reactie plaatsen