woensdag 5 april 2017

Air France vliegt vanuit Parijs via Suriname naar Frans-Guyana

Vluchten Air France waren geannuleerd door onlusten in Frans-Guyana


De Franse luchtvaartmaatschappij Air France voert na een week weer een rechtstreekse vlucht uit tussen Parijs en Frans-Guyana. De vlucht Parijs-Orly van vandaag, woensdag 5 april 2017, zal worden uitgevoerd met een tussenstop op de Johan Adolf Pengelluchthaven. De Boeing 777-200ER van Air France zal in Suriname bijtanken, zo bericht Starnieuws. 

De onrust in buurland Frans-Guyana, waar een algemene staking haar tweede week is ingegaan, heeft ertoe geleid dat de vluchten van de maatschappij tussen Parijs-Orly en Cayenne-Félex Eboué Airport tot gisteren waren geannuleerd.


Een woordvoerder van Air France heeft echter gezegd, dat de vlucht van vandaag verzekerd is door een tussenstop in Paramaribo. De verbinding Fort-de France en Cayenne wordt gewoonlijk twee keer iedere maandag uitgevoerd door Air France. Er is nu een tweede vlucht tussen Parijs en Martinique ingelast om het gebrek aan vluchten naar Cayenne te compenseren.

Voorlopig is de verbinding Orly-Cayenne tot nader orde geannuleerd, zegt Air France. Bij de vlucht van gisteren werd de luchtvaartmaatschappij geconfronteerd met tankproblemen. Air France had vorige week onvoldoende garantie voor de brandveiligheid op de luchthaven Félix Eboué. De sociale onrust in Frans-Guyana heeft het land verlamd. De haven van het buurland stuurt schepen door naar Trinidad & Tobago of Suriname.

0 comments:

Een reactie plaatsen