donderdag 27 april 2017

'Alleen door overleg kan Suriname uit de problemen komen'

Assembleevoorzitster: 'Het heen en weer gaan van politieke macht lost de problemen niet op'


De voorzitster van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, zegt vandaag, donderdag 27 april 2017, dat alleen door overleg het land uit de problemen kan komen. Zij wijt de verslechterde economie aan de grote klap die de economische ontwikkeling heeft gehad. De politica zegt dat rekening moet worden gehouden met fundamentele zaken. 

Doelend op de door haar genoemde noodzaak van dialoog zegt ze: 'Als we niet praten, zullen we weer eindigen als in 1969, 1973, 1981 en het land in rep en roer brengen. Er komt dan een wisseling van de wacht, zonder dat de fundamentele zaken zijn opgelost. Als dit gebeurt zal het misschien na drie tot vier jaar beter gaan met het land, maar na bijvoorbeeld twintig jaar belanden wij in dezelfde situatie. Hoe heftiger een demonstratie, hoe groter de machtswisseling kan zijn.'

Geerlings-Simons zegt, dat het land door de crisis heen moet komen, maar niet op de wijze waarop dit decennia geleden is geschied.

'Het heen en weer gaan van politieke macht lost de problemen niet op. Je kunt iets breken dat later niet meer te repareren is.' De politica zegt dat er dingen moeten gebeuren, doelend op veranderingen in het financieel beleid, die nu al in gang zijn.

0 comments:

Een reactie plaatsen