vrijdag 7 april 2017

Artiest Clarence Breeveld (68) thuis in Houten overleden

Clarence Breeveld was geruime tijd ziek en overleed in bijzijn echtgenote, zus  en oudste zoon


Zanger, gitarist en componist Clarence Breeveld (68) is donderdagavond 6 april 2017 tegen half zeven Surinaamse tijd overleden in zijn woning in Houten, Nederland. Zijn vrouw Yvonne, zus Lucia, zijn oudste zoon Clarence jr. waren bij hem. De artiest was geruime tijd ziek, zo bericht Starnieuws.

Op 12 februari werd in Nederland een eerbetoon gehouden voor Clarence. President Desi Bouterse benoemde hem tot Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster.

De artiest heeft Suriname op waardige wijze uitgedragen in het buitenland. Speciaal voor de decoratie namens het staatshoofd, was de toenmalige directeur van het Kabinet van de President, Eugene van der San, aanwezig bij de plechtigheid.

Clarence Breeveld is geboren op 11 september 1948 in Nieuw Nickerie, waar zijn ouders toen als EBG-predikants echtpaar werkten. Clarence was het derde kind in een gezin van zes en ging naar de Graaf von Zinzendorf- en de Poolschool. Hij werkte daarna bij Suralco, maar deed tegelijkertijd toen de Avond Technische School, die hij afrondde. Bij Suralco deed hij ook interne opleidingen en werkte onder andere in de Potroom.


Hij ging in 1970 naar Nederland waar hij de lerarenopleiding Elektrotechniek afrondde. Vervolgens werkte hij in het technisch onderwijs als docent Schei- en Natuurkunde en elektrotechniek.

Net als alle andere broers Borger, Hans en Carl, bespeelde hij de gitaar, maar groeide uit tot de beste van ons allen, zegt Carl Breeveld (DOE-Assembleelid) in een reactie. Clarence heeft veel muziek gemaakt en gezongen. 'Ik herinner mijn broer ook als een toegewijd sportman. In de judosport heeft hij zijn sporen verdiend. De laatste keer dat we elkaar spraken was zondag via FaceTime. Ik mocht twee aangename weken met hem in februari jongstleden doorbrengen', zegt Carl Breeveld.

0 comments:

Een reactie plaatsen