maandag 24 april 2017

Belfort (ABOP): ‘Geel kan niet meer aan kantlijn staan’

'De NDP kan het land niet besturen, grote groepen vragen uitdrukkelijk naar de ABOP'

'Er is geen geld, terwijl de minister van Financiën de wereld rondreist om het land te verkopen'


De ABOP heeft haar structuren in de districten Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para opgeroepen voor een infosessie vandaag, maandag 24 april 2017, in het PWB-gebouw (Paranam Werknemersbond) aan de Van ’t Hogerhuysstraat in Paramaribo. Deze infosessie is in verband met de grote protestmanifestatie die de oppositiepartijen op 20 mei in het André Kamperveenstadion zullen houden.

Het Assembleelid Edward Belfort zegt in het Dagblad Suriname, dat de partijstructuren zullen worden ingelicht waarna zij gemobiliseerd zullen worden om massaal aanwezig te zijn in het stadion.

'Wij zijn al geruime tijd bezig de partijachterban te mobiliseren. Het bleef rustig, omdat het niet erop moest lijken, dat wij de NDP geen ruimte wilden bieden om te regeren. Maar, nu is het te veel geworden voor de Surinaamse samenleving. Zij kunnen het land niet besturen. Grote groepen vragen uitdrukkelijk naar de ABOP', stelt Belfort.

Volgens de voormalige minister van Justitie en Politie kan geel niet steeds aan de kantlijn blijven staan, omdat Suriname nu muurvast zit. 'De president kan geen kant meer uit, omdat er gewoon geen beleid is. Tot nu toe is het Meerjaren Ontwikkelingsplan 2017-2021 niet ingediend in het parlement, waardoor de begroting niet eens kan worden behandeld. Er is geen geld, terwijl de minister van Financiën de wereld rondreist om het land te verkopen. De ontwikkelingskansen van de jeugd worden zo weggenomen', aldus Belfort.

Van de overige oppositiepartijen heeft de NPS haar structuren gisteravond ingelicht. De VHP doet dat vanavond, terwijl de Pertjajah Luhur dat vrijdagavond heeft gedaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen