woensdag 19 april 2017

Bestuurskundige Boldewijn: 'Regering in zeer moeilijke positie om eisen demonstrerende burgers in te willigen'

Boldewijn verkondigt als deskundige een visie op huidige situatie die doorsnee Surinamer zou kunnen hebben


De regering is in een uitermate moeilijke positie om de eisen van ontevreden burgers die de straat opgaan, in te willigen. Op basis hiervan verwacht bestuurskundige August Boldewijn dat de protestdemonstraties geen stand zullen houden. 

'Ik heb niet de indruk dat de regering zal luisteren, maar mocht dat toch gebeuren, heb je daartegenover mensen die geen vertrouwen meer in haar hebben', zegt hij vandaag, woensdag 19 april 2017, in de Ware Tijd.

Wat zich gisteren, de vierde dag van protesten heeft voorgedaan, is volgens Boldewijn een strategie die zal bijdragen aan het sneller ontkrachten van de protesten. Hij doelt op de aanhouding van de sleutelfiguren vakbondsleider Wilgo Valies en de leider van de We zijn Moe-beweging, Curtis Hofwijks.

Boldewijn vindt dat de demonstranten concrete punten moeten opsommen om doeltreffend te zijn. Hij noemt als voorbeeld gevallen waarbij de regering geen verantwoording heeft afgelegd over geïnvesteerd geld. 'De benzineprijs is overigens al verhoogd. Als de regering die toch terugdraait, geeft zij haar eigen coalitie een sneer want die heeft met de aanpassing ingestemd.'

Het opstappen van de regering is naar zijn mening ook geen haalbare eis, gezien haar sterke meerderheid in het parlement. Om de actievoerenden enigszins gerust te stellen, zou de regering haar beleid zichtbaar moeten wijzigen. De aandacht zou daarbij gericht moeten zijn op het bezuinigen in de consumptieve sfeer en het afslanken van het ambtenarenapparaat. Toch verwacht de bestuurskundige op korte termijn geen verandering van de huidige situatie. 'Hoe je het ook wendt of keert, deze situatie zal pijnlijker worden.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen