zaterdag 22 april 2017

Binda, voorzitter AKMOS: 'Mobiele Eenheid ontmaskert president'

'Hij gooit alleen maar olie op het vuur'


'Dit is anarchie. We praten niet meer met Bouterse, hij moet weg. Het is tijd om te gaan, want hij heeft bewezen dat hij het land niet tot grotere hoogten kan brengen ondanks alle vormen van dialoog die gevoerd zijn door de verschillende maatschappelijke groepen en organisaties. We zijn tot de grond gevallen en er is geen geld meer! Onder het mom dat er geen vergunning is aangevraagd, heeft men ingehakt om rigoureus tekeer te gaan. Deze handelingen ontmaskeren de president. Hij gooit alleen maar olie op het vuur.' 

Dit zegt Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS), die momenteel in het buitenland verblijft, vandaag, zaterdag 22 april 2017, in het Dagblad Suriname in reactie op het optreden van de politie tegen de actievoerenden.

Wat Binda het meest heeft geraakt, is het feit dat de Mobiele Eenheid niet eens respect heeft getoond voor de Surinaamse vlag, die Curtis Hofwijks in zijn hand hield tijdens het volksprotest.
'Wat voor respect heeft men voor de Surinaamse vlag? Een burger die vreedzaam en ongewapend loopt met die vlag, wordt hardhandig aangepakt. Men probeert enkelingen te intimideren om de acties af te blazen, terwijl de regering aan de andere kant oproept voor dialoog waar niemand zich aanmeldt. De president moet zich diep schamen. Men zet eveneens burgers tegen elkaar op, want de politieagenten zijn ook burgers. Zij hebben het ook moeilijk.'

Binda merkt op, dat na de eerste protestmanifestatie de regering niet getracht heeft om de actieleiders uit te nodigen voor een dialoog. Nadat de betogingen succesvol waren, komt men in het weekend ineens met een gebaar van dialoog, dat bovendien via de media heeft plaatsgevonden. Dit is voor de actieleiders niet acceptabel.

Na de vijfde dag van de protestmanifestatie op 19 april 2017 hebben de actievoerenden zich teruggetrokken voor een korte tijd voor hergroepering. De protestacties vinden op 25 april 2017 normaal weer voortgang.

0 comments:

Een reactie plaatsen