vrijdag 7 april 2017

Bodewes Shipyards Harlingen bouwt twee kotters voor Marisa Fisheries in Suriname

Tweede kotter casco ‘Javro’ te water gelaten 


Bodewes Shipyards Harlingen levert de tweede complete kotter casco op aan Luyt Den Oever. De ‘Javro’ werd woensdag te water gelaten om in Den Oever verder afgebouwd te worden. De kotter dankt zijn naam aan de rederijen Jaczon & Vrolijk. Dit meldt Vismagazine in Nederland vandaag, vrijdag 7 april 2017.

De ‘Javro’ is een van de twee casco’s die Bodewes Harlingen bouwde. Vorige maand leverde de werf de kotter ‘Kjell’ al op. De eindbestemming voor de kotters is Suriname. Daar worden de kotters toegevoegd aan de vloot van de Surinaamse Rederij Marisa Fisheries.

De scheepswerf van Thecla Bodewes heeft in korte tijd meerdere opdrachten vanuit de visserij gekregen. De visserij is een nieuwe belangrijke markt voor de werf waar ze erg content mee zijn. De markt past goed bij de werf. De werf ligt namelijk aan diep water en heeft de mogelijkheid om het gehele schip in een geconditioneerde hal te bouwen, Hierdoor zijn de kwaliteit en het bouwproces goed op elkaar afgestemd.

Aan de volgende kotter wordt alweer gewerkt. Maarten van Duijn en Thecla Bodewes hebben op 10 maart een contract getekend voor de volledige bouw van een nieuwe Stern Trawler/Flyshooter. Dit wordt de eerste kotter met elektrische fly-shoot lieren. De werf in Harlingen gaat ook dit schip bouwen.

0 comments:

Een reactie plaatsen