zaterdag 22 april 2017

Bond personeel luchtverkeersleiding SATCA stapt uit Moederbond

Bond zou geen prioriteit genieten bij AVVS De Moederbond


SATCA (Suriname Air Traffic Controllers Association), de bond van de luchtverkeersleiding, is uit de AVVS 'De Moederbond' (Algemeen Verbond van Vakbewegingen in Suriname )gestapt. Errol Snijders, voorzitter van de vakcentrale, is hiervan in kennis gesteld. Shaktie Goerdat, voorzitter van de SATCA, zegt vandaag, zaterdag 22 april 2017, op Starnieuws dat dit besluit is genomen, omdat de belangen van de bond geen prioriteit zouden genieten bij De Moederbond. 

De beslissing om uit de vakcentrale te treden is genomen na overleg met de leden. De bond trekt geruime tijd aan de bel voor verbetering van de positie van zijn leden. Het slecht economische beleid treft de leden van de SATCA diep, zegt Goerdat.

De SATCA zal in dialoog gaan met de overige vakcentrales.

De bond veroordeelt overigens met klem de ondemocratische en mensenrechten vertrappende taferelen van de regering op 18 april tijdens de vreedzame betoging. De SATCA vindt dat niet op deze manier kan worden opgetreden door de gewapende machten tegen vreedzame burgers. Het optreden wordt onrechtmatig en onwettelijk heeft bestempeld. Het gaat volgens de bond om dictatoriaal machtsvertoon dat niet hoort in een democratisch samenleving en staatsbestel.

0 comments:

Een reactie plaatsen