zondag 9 april 2017

Bond Personeel Ministerie van Onderwijs stapt per direct uit CLO van Hooghart

BPMO voelt zich als contribuerend lid miskend

'Zwarte huid, paars masker, de negermol met de politieke hebzucht, het is nu Hooghart overboord en verder met FISO'


De Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs (BPMO) stapt per direct met zijn 1.800 leden uit de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) en beëindigt in het verlengde daarvan de overmaking van de contributiegelden. Dit heeft de algemene ledenvergadering unaniem besloten, zo bericht de Ware Tijd zaterdag 8 april 2017.

De bond vertegenwoordigt het administratief personeel op het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur. Het besluit is in een schrijven aan de media kenbaar gemaakt.

De BPMO voelt zich als contribuerend lid miskend. 'In plaats dat Ronald Hooghart voor ons opkomt, geeft hij steeds op ons af. Met deze vertoning nemen wij aan dat wij de herziene versie van Frantz Fanon tegemoet kunnen zien: zwarte huid, paars masker, de negermol met de politieke hebzucht. Het is nu Hooghart overboord en verder met FISO', luiden passages uit de brief.

Het bestuur verwijst in de brief naar twee percelen die op een algemene ledenvergadering in 2002 zijn verloot, waarover de CLO niet in overleg wil treden. 'Dat u geen reactie hebt op ons schrijven van 4 december 2015 over de inpassing van de medewerkers met name schoonmaaksters in het Algemeen Pensioenfonds maakt u een leider onwaardig.'

Voorts stellen de BPMO-leden, dat Hooghart in De Nationale Assemblee niet voor de werkers opkomt, terwijl die groep wordt uitgebuit.

0 comments:

Een reactie plaatsen