maandag 24 april 2017

Bondsman Naarendorp: 'Alle ambtenaren bedreigd met no work no pay'

RGD-personeel ontvangt van minister Pengel schrijven over 'no work no pay'-maatregel


Het mobiliseren van de samenleving voor deelname aan anti-regeringsprotesten is in volle gang binnen delen van de vakbond en het bedrijfsleven. De regering aan de andere kant zorgt eveneens voor tegengas. Indien de vakbonden erin slagen om een complete lamlegging tot stand te brengen, betekent dit eventueel het einde van de regering Bouterse-Adhin. Daarom tracht de overheid dit te saboteren door het middel van ‘no work no pay’ toe te passen op de ambtenaren, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, maandag 24 april 2017.

Na de onderwijsgevenden zijn het de medewerkers van de Regionale Gezondheids Dienst (RGD) die geconfronteerd zijn met de no work no pay maatregel. Het RGD-personeel ontving onderstaand schrijven van de waarnemend-directeur van de RGD, waarin deze namens minister Patrick Pengel van Volksgezondheid, mededeelt dat de bond en de overheid geen arbeidsgeschil hebben en dat de minister niet begrijpt waarom het personeel deelneemt aan de protestacties.


'Men wil dat wij lijdelijk toezien hoe zij een puinhoop van de situatie maken. Men wil ons dus monddood maken. De werknemers hebben niet op eigen initiatief geparticipeerd aan de acties. Zij zijn ingegaan op een oproep van de centrale waar hun vakorganisatie is aangesloten. Daarom kan men niet rechtstreeks de werknemers bedreigen', zegt vakbondsleider Robby Naarendorp in een reactie.

Hij beklemtoont dat deze intimidatiemaatregel niet alleen voor het personeel van de RGD gehanteerd wordt. 'Praktisch alle ministeries zijn hiermee mondeling of schriftelijk bedreigd, omdat men weet dat de werknemers wel willen meedoen. Als men de medewerkers niet wil betalen, hoe wil de overheid dat ze moeten werken? Geen geld, geen werk.'

Volgens Naarendorp zal deze maatregel enigszins wel invloed hebben op bepaalde medewerkers. 'De ervaring uit de jaren ‘80 leeft nog onder de mensen. Desalniettemin wordt de strijd voortgezet.'

0 comments:

Een reactie plaatsen