zaterdag 1 april 2017

Bondsverkiezing bij AZP gewonnen door kandidaat-bestuur van Lloyd Pool

Groep Pool beschuldigt oude bestuur bond van fraude, rancune en malversaties


Het kandidaat-bestuur onder leiding van Lloyd Pool heeft gisteren de vakbondsverkiezing bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, gewonnen. Deze groep kreeg 371 van de 425 stemmen. Tegenkandidaat Robby Naarendorp werd weggestemd met 43 stemmen. Een stem was ongeldig, zo weet de Ware Tijd vandaag, zaterdag 1 april 2017, te berichten. 

De bond telt ruim twaalfhonderd leden.

Voorafgaand aan de verkiezing had de groep-Pool het aftredende bestuur onder voorzitterschap van Maurice Blackson in een brief aan de media beschuldigd van fraude en rancune. Daarin was ook een aanval gedaan op kandidaat-voorzitter Robby Naarendorp, die wordt gesteund door Blackson die het na zestien jaar voor gezien houdt.

De groep-Pool sprak van malversaties en onderbouwde dit onder andere met de mededeling dat Naarendorp volgens de statuten en het huishoudelijke reglement van de vakbond, als buitenstaander niet mocht meedoen aan de verkiezing. Ook zou aan de leden gezegd zijn dat individueel op personen gestemd moest worden en niet op een lijst.

Naarendorp die gedurende drie weken campagne heeft gevoerd voor het voorzitterschap, zei dat de statuten waarop de groep-Pool zich beroept, allang zijn gewijzigd. 'Ik heb een inhaalmanoeuvre moeten maken wat de campagnevoering betreft. Ik vind het jammer dat men op die tour gaat.' Hij zei dat het tegenbestuur dat anders beweert, de statuten niet kent of niet kan vertalen wat daarin is opgenomen.

Naarendorp zei dat dit soort gedragingen de vakbeweging schaadt. 'Dit zijn onwaarheden en verdachtmakingen. Wanneer het ontbreekt aan issues krijg je dit. Leiders dienen zich aan en kunnen niet eens de statuten lezen.' 

De verkiezingen werden geleid door het Scholingsinstituut voor de Vakbeweging.

0 comments:

Een reactie plaatsen