vrijdag 21 april 2017

Bondsvoorzitter Berenstein plaatst vraagtekens bij echte looneis CLO

'Looneis lijkt bedoeld als een een-tweetje met regering om ambtenaren zoet te houden'

'Men speelt econoom door heel wat quasi wetenschappelijke uitleg te geven'


De Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) is voorstander van koopkrachtversterking met een bepaald streven. In eerste instantie wenst zij de koopkracht te behouden op het niveau van de laatst toegekende loonsverhoging van 2012 omgerekend in Amerikaanse dollars met de koers van dat moment. In dit verband overhandigde de CLO onlangs haar wensenpakket aan de regering.

Dit biedt volgens critici wel een wat beter vooruitzicht, aangezien de CLO iets heeft aangeboden, in plaats van op straat te gaan, zonder alternatieven te presenteren.

Voor wat de eis van de CLO betreft, merkt Robby Berenstein, coördinator van de Raad van Vakcentrales in Suriname (RaVakSur) op, dat de CLO duidelijk een antwoord moet zoeken voor de ambtenaren. Dit bericht het Dagblad Suriname vrijdag 21 april 2017.

'De ambtenaren zijn ontevreden over het gedrag van de leiding van de CLO. De ambtenaren voelen de situatie ook aan. De CLO heeft nooit iets over het Staatsziekenfonds gezegd; iets waar wij ons wel over hebben uitgelaten. De looneis van de CLO is kennelijk bedoeld als een een-tweetje met de regering om de ambtenaren zoet te houden', stelt Berenstein.

Berenstein vraagt zichzelf af waarom de eis c.q. het wensenpakket van de CLO nu pas op tafel is gelegd. 'Men speelt econoom door heel wat quasi wetenschappelijke uitleg te geven. Dit is gewoon een tegenactie over onze gerechtvaardigde eisen.'

De in actie zijde vakbonden hebben volgens Berenstein al eerder aangegeven te beschikken over concrete voorstellen. Maar, men wenst eerst haar huidige eisen in werking te zien alvorens men verder praat met de regering. Berenstein adviseert volksvertegenwoordigers om liever vanuit hun positie verlichtingsmodellen te zoeken voor de noden van het volk, zodat het leven draaglijk wordt gemaakt.

0 comments:

Een reactie plaatsen