maandag 10 april 2017

Braziliaanse albino-tweeling verrast modewereld met hun #blackgirlmagic

De 11-jarige Lara en Mara Bawar verleggen de grenzen van schoonheid

(Bron foto's: lipstickalley.com)

De 11-jarige albino-tweeling uit São Paulo sieren nu de pagina's van de meest bekende internationale modefotografen, zo bericht vandaag, maandag 10 april 2017, onder andere de Braziliaanse website Plus55. Lara en Mara Bawar hebben albinisme, een gebrek aan huid- en haarpigment. Hun opvallende bleke uiterlijk heeft de aandacht getrokken van de Zwitserse fotograaf Vinicius Terranova.

De fotograaf portretteerde de tweeling, evenals hun 13-jarige zus Sheila, in zijn nieuwste project 'Flores Raras' ('Zeldzame Bloemen'). Sheila heeft geen albinisme, maar deelt dezelfde opvallende kenmerken als haar zussen, ondanks het verschil in de kleur van hun huid.

Sinds hun grote doorbraak, hebben de zussen modellen deals in de wacht gesleept met Nike, Insanis en Bazaar Kids. Daarnaast is hun Instagram-pagina (zie hieronder) van de ene op de andere dag toegenomen tot 6.000 volgelingen.

'Opgroeien was geweldig, we houden ervan anders te zijn en zijn blij met onze unieke schoonheid', zei Mara Bawar in een interview met Braziliaanse media. En haar tweelingzus Lara voelt hetzelfde. 'We voelen dat albinisme mooi is, we houden van onze haren, oogkleur en huidskleur', voegde ze eraan toe.


(Red. De Surinaamse Krant/Plus55)

0 comments:

Een reactie plaatsen