zaterdag 22 april 2017

Braziliaanse grensstad Pacaraima bestemming vele gevluchte Venezolanen

'Hier hebben ze allerlei dingen die niet in Venezuela beschikbaar zijn. Eten, er is eten'


Naarmate de economische en politieke onrust in Venezuela verergert, vluchten steeds meer mensen het land uit en gaan naar Brazilië. De Nederlandse omroep NOS heeft die mensen in de Braziliaanse grensstad Pacaraima gefilmd (zie foto - Bron: The Washington Post/Marina Lopes), zo meldt EuroNews vandaag, zaterdag 22 april 2017.

Duizenden Venezolaans zijn de afgelopen maanden de grens overgestoken en veroorzaken een humanitaire crisis. Velen zeggen, dat terugkeren naar Venezuela geen optie is. 'Hier hebben ze allerlei dingen die niet in Venezuela beschikbaar zijn. Eten, bijvoorbeeld ... Er is eten', zei een vrouw.


Maar, de instroom legt een ​​extra druk op deze grensstad, in een van de armste gebieden van Brazilië.

'Een paar mensen zijn samen gekomen en delen voedsel uit. Sommigen brengen 's nachts soep. Maar, ons dorp heeft geen financiële middelen om hen te ondersteunen. Het is niet genoeg om hen een fatsoenlijk leven te geven', zei Mario, de viceburgemeester.

Veel van deze vluchtelingen hebben een wanhopige behoefte aan medische zorg. Bij het lokale ziekenhuis is ongeveer 80 procent van de patiënten Venezolaans, aldus Human Rights Watch.
br />0 comments:

Een reactie plaatsen