donderdag 27 april 2017

Voetbalwedstrijd Braziliaanse Palmeiras-Penerol (Uruguay) ontaardt in ordinaire vechtpartij

Palmeiras doelman Prass en middenvelder Melo doelwit van spelers Penerol


De spelers van het Braziliaanse Palmeiras beleefden gisteren angstige momenten na hun 2-3 zege tegen Penarol in Uruguay in de Copa Libertadores. Na het laatste fluitsignaal keerden hun opponenten zich tegen Palmeiras-doelman Fernando Prass en middenvelder Felipe Melo. Die laatste had spelers van Penarol tijdens een eerdere confrontatie in Sao Paulo beticht van racisme, en had aangegeven op de vuist te zullen gaan als ze elkaar weer zouden treffen. Dit berichten vandaag, donderdag 27 april 2017, onddr andere de persbureaus Reuters en ANP.

Op beelden is te zien dat de voormalige Braziliaanse international in het nauw wordt gedreven. Eerst worden wat klappen uitgedeeld, waarna een grote vechtpartij ontstaat. Melo laat zich daarin allerminst onbetuigd.


'Dit is betreurenswaardig', aldus Palmeiras-trainer Baptista. 'Toen we het veld af wilden, was de spelerstunnel dicht. We konden geen kant op. Het is aan onze eigen beveiligers te danken dat we uiteindelijk konden vluchten. Dit had veel erger kunnen aflopen.'

Felipe Melo kwam in het verleden vaker negatief in het nieuws. Hij benadeelde de Braziliaanse ploeg in de kwartfinale van het WK 2010 tegen Nederland door opzettelijk op het bovenbeen van de liggende Arjen Robben te gaan staan. Dat leverde Melo een rode kaart op. Brazili├ź verloor het duel met 2-1.


Uruguay’s ministerie van Binnenlandse Zaken heeft verklaard dat zo'n 30 fans zijn gearresteerd en dat 18 agenten gewond zijn geraakt.


0 comments:

Een reactie plaatsen