zondag 16 april 2017

Bromfietsketting aan hoogspanningskabel zorgt in Moengo voor uren stroomstoring

EBS waarschuwt samenleving, dat vandalisme voor grote problemen en extra kosten kan zorgen


Geheel Moengo was vrijdag voor enkele uren van elektriciteit verstoken, nadat vandalen bewust of onbewust een bromfietsketting tegen een van de hoogspanningskabels in de omgeving Peto-Ondro wierpen (zie foto - Bron: EBS). De ketting die tegen de kabel kwam veroorzaakte een totale black out, die ruim 1.600 huishoudens en bedrijven ruim 3 uren in het donker liet, zo bericht de EBS vandaag, zondag 16 april 2017.

De black out ontstond rond kwart voor acht vrijdagavond en rond tien uur was het overgrote deel van de bewoners wederom voorzien van elektriciteit.

Doordat het een hoog risico was om de fietsketting in het donker te verwijderen zijn de Banketieweg en Peto-Ondro 's morgens omstreeks kwart voor acht onder spanning gebracht nadat de ketting bij daglicht kon worden verwijderd.

Eerder dit jaar ontdekte de EBS een soortgelijk geval van straatschenderij dat ook ervoor zorgde dat geheel Moengo voor uren spanningsloos was. De EBS waarschuwt de samenleving dat vandalisme aan het elektriciteitsnetwerk niet alleen grote gebiedsstoringen veroorzaakt en enorme onkosten met zich meebrengt, maar vooral ook dodelijke gevolgen kan hebben. Kapotte of losgerukte kabels zijn altijd onder spanning en kunnen een groot gevaar vormen als deze in contact komen met de omgeving, vooral de mens.

'De EBS betreurt deze kwade verrichtingen en doet een beroep op de samenleving om elke vorm van vandalisme of schade toegebracht aan het elektriciteitsnet door te geven via haar klantenservice lijn op het nummer 175 of via de politiemeldkamer op 115.'

0 comments:

Een reactie plaatsen