vrijdag 21 april 2017

Brunswijk (ABOP): 'Ik weet niet of minister Van der San de mening van de regering verkondigt'

ABOP mobiliseert achterban voor grootste oppositie manifestatie op 20 mei


Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, zegt dat de komende maand een evaluatie wordt gemaakt van de afgelopen twee jaren na de verkiezingen. Zijn partij mobiliseert samen met de VHP, NPS en Pertjajah Luhur voor een grote politieke manifestatie op 20 mei. 

'Het gaat echt niet goed in het land. Un musa draai anu par a boto', zegt de ABOP-voorzitter vandaag, vrijdag 21 april 2017, op Starnieuws.

Over een mogelijke aanpassing van de wet om criminaliteit, zoals is gesuggereerd door minister Eugene van der San van Justtie en Politie, trefzeker aan te kunnen pakken, zegt Brunswijk rustig te wachten op de ontwerpwet die aangeboden moet worden aan De Nationale Assemblee. 'Ik weet niet of de minister van Justitie en Politie ook de mening van de regering verkondigt. Ik wacht dus rustig af tot het voorstel tot wetswijziging in De Nationale Assemblee wordt behandeld.' 

Hij zegt dat de criminaliteit dringend aangepakt moet worden. Het is volgens hem wel goed dat het Nationaal Leger ook wordt ingezet. Ook met betrekking tot het wederom geven van opsporingsbevoegdheid aan de Militaire Politie, wil Brunswijk zien wat de motivatie van de regering hiervoor is.

Brunswijk zegt verder nog, dat zijn partij nog niet in beweging is gekomen, omdat het gevoerde regeringsbeleid dus eerst wil evalueren.

0 comments:

Een reactie plaatsen