donderdag 20 april 2017

Brunswijk een maand geschorst door tuchtcommissie SVB

Voorzitter Inter Moengotapoe verontschuldigt zich schriftelijk tegenover journalistenvereniging


Ronnie Brunswijk, eigenaar en voorzitter van Inter Moengotapoe, is voor één maand geschorst. Dit is gisteravond besloten door de tucht- en geschillencommissie van de Surinaamse Voetbalbond, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 20 april 2017.

Brunswijk had op 8 april tijdens de thuiswedstrijd tegen Walking Boyz Company (2-2) cameraman Marlon Hennery van ATV bedreigd. Ook had hij zich laten gaan tegenover de arbitrage.

Inter Moengotapoe stond lange tijd met 2-0 voor, maar diep in blessuretijd scoorde Vangelino Sastromedjo uit een penalty de 2-2. Direct daarna floot arbiter Earl Banjo voor het einde. Met het laatste fluitsignaal was ook direct het hek van de dam. Doelman Obrendo Huiswoud en Naldo Kwasie gingen de arbiter verbaal te lijf. De twee spelers kregen woensdag een onvoorwaardelijke straf van twee wedstrijden.

Na het wangedrag van Brunswijk had de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) in een communiqué haar ongenoegen uitgesproken. Het is niet de eerste keer dat Brunswijk zich zo heeft laten gaan.

ATV heeft na het incident besloten voor de rest van de competitie geen wedstrijden van Inter Moengotapoe meer uit te zenden.

Op 16 april heeft Brunswijk zich schriftelijk tegenover de VSJS verontschuldigd voor wat hij beschreef als zijn 'onprofessionele opstelling en geheel onterechte bejegening richting cameraman Marlon Hennery. Ik zal er alles aan doen dat dit gedrag zich niet herhaald.'

0 comments:

Een reactie plaatsen