donderdag 6 april 2017

CDM Holding: '10 Mannen werken via onderaannemers als uitzendkracht scheepswerf'

Directeur CDM weerspreekt berichten over 500 tot 1.000 arbeiders


Geen 500 tot 1.000 arbeiders, maar circa 10 mannen werken via onderaannemers als uitzendkracht op de scheepswerf van de voormalige Curaçaose Dokmaatschappij (CDM). Het beeld dat eergisteren tijdens de centrale commissievergadering in de Staten door onderaannemers is geschetst klopt in het geheel niet, aldus Getmar Caldera, directeur van de CDM Holding, zo bericht het Antilliaans Dagblad vanochtend, donderdag 6 april 2017.

Caldera vraagt zich af waarom hij, als voormalig directeur van de failliete Dokmaatschappij, niet was uitgenodigd voor de vergadering, en waarom de verantwoordelijk minister van Economische Zaken, Errol Goeloe, niet aanwezig was.

De uitspraken van de drie vertegenwoordigers van de kontratista in de Staten raken kant noch wal, zegt Caldera. 'De aannemers, die losse krachten inzetten bij zowel de scheepswerf, de raffinaderij, Bullenbaai en tal van andere ondernemingen, beschikken gezamenlijk niet over 500 arbeiders, laat staan dat er door hen 500 man bij de voormalige Dokmaatschappij zouden zijn ingezet.'

0 comments:

Een reactie plaatsen