woensdag 5 april 2017

CLO gaat nu toch voor koopkrachtversterking van niveau 2012 door loonsverhoging

Vakcentrale dient wensenpakket in bij minister Noersalim van Binnenlandse Zaken


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wil koopkrachtversterking door loonsverhoging. Er dient een zodanige correctie te komen, zodat de koopkracht wordt behouden van 2012. De laatst toegekende loonsverhoging dateert van dat jaar. Het bestuur van de CLO heeft vorige week een wensenpakket ingediend bij minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Dit meldt het ministerie vandaag, woensdag 5 april 2017.

Daarin wordt onder andere aandacht gevraagd voor positieverbetering van de ambtenaren. De bewindsman heeft het wensenpakket in ontvangst genomen uit handen van CLO-voorzitter Ronald Hooghart.

Noersalim heeft aangegeven het wensenpakket zo snel mogelijk naar de regering door te geleiden ter bestudering van de uitvoering ervan.

De vakcentrale heeft een integraal plan voor verbetering van de positie van de ambtenaren ingediend. Over het beloningssysteem, FISO (Functie Informatie Systeem van de Overheid), zijn door de CLO enkele voorstellen gedaan. In het wensenpakket wordt onder andere een evaluatie gevraagd van de verschillende toelagen, met de mogelijkheid tot bijstelling. De minister de CLO-voorzitter laten weten, dat de bespreking van het wensenpakket hoog op de prioriteitenlijst staat en binnen regeringsverband zal worden besproken, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

0 comments:

Een reactie plaatsen