zaterdag 29 april 2017

CLO-voorzitter Hooghart fulmineert als vanouds tegen bondsleider binnen onderwijs Valies

'Valies is het paard van Troje, wat hij doet zal de ambtenaren duur komen te staan'


De wijze waarop Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), eist dat de lonen van leerkrachten worden verhoogd, zal funest zijn voor de samenleving, beweert Ronald Hooghart, voorzitter van de ambtenarenvakcentrale CLO (Centrale van Landsdienaren Organisaties). Dit zei hij gisteren tijdens een informatiebijeenkomst met zijn leden over de loonsverhogingen die de overheid zal doorvoeren voor de totale ambtenarij, aldus vandaag, zaterdag 29 april 2017, de Ware Tijd. 

'Forse loonsverhogingen in één keer zullen direct leiden tot prijsstijgingen en een verdere devaluatie van de Surinaamse dollar. Wij hebben in 1994 ook 40 procent loonsverhoging geëist voor de ambtenarij, maar hebben het gelijk afgeleerd. Want direct na die verhoging hebben we het gevolg gezien in de vorm van inflatie. Daarom zijn wij altijd voorstander geweest van een geleidelijk herstel van de koopkracht. Valies is het paard van Troje. Wat hij doet zal de ambtenaren duur komen te staan', zei Hooghart.

Ook de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL), waar Valies medeoprichter van is, distantieert zich van de wijze waarop de BvL/ALS protestacties voert.

'Tijdens de demonstraties wordt gescandeerd, dat de regering naar huis moet. Maar, als er een nieuwe regering komt zullen wij drie jaar verder zijn voordat de belangen van onze leden worden behartigd. Deze regering moet werken en onze belangen behartigen', sprak COL-voorzitter Hugo Blanker.

De federatie is echter niet van plan om de BvL uit de organisatie te zetten.

De COL heeft gisteren tijdens een ledenvergadering besloten haar eigen demonstratie te houden op 15 mei uit ontevredenheid over zaken die onopgelost blijven voor haar leden. Op de protestdag zullen de leden van de COL zich verzamelen bij het centrum van de organisatie om een signaal te sturen naar de regering.

0 comments:

Een reactie plaatsen