maandag 17 april 2017

Colombia rouwt om dood opkomende muzikale ster Martin Elias

Te hard rijden maakt einde aan het leven van de traditionele vallenato zanger


Colombia rouwde afgelopen weekend om het verlies van Martin Elias, een rijzende muzikale ster die om het leven kwam bij een verkeersongeluk, waarschijnlijk door te hard rijden, waardoor zijn familie en fans in rouw werden achtergelaten, zo bericht vandaag, maandag 17 april 2017, de nieuwswebsite Colombia Reports.

Elias was de zoon van de legendarische zanger Diomedes Diaz en een van de opkomende sterren in het traditionele vallenato muziekgenre. De tragische dood van de zanger zorgde voor een golf van rouw, in het bijzonder in zijn geboorteplaats Valledupar waar een openbare ceremonie duizenden mensen trok die hun laatste eer wilden bewijzen.

De politie heeft tegenover media verklaard, dat te hard rijden de meest waarschijnlijke oorzaak van het ongeval in San Onofre, Sucre, is geweest. Volgens de schoonvader van de zanger, reed de chauffeur met een snelheid 136 mijl (219 kilometer) per uur, aldus het televisienetwerk Caracol.


Elias is de tweede vallenato ster maken die om het leven is gekomen in een auto-ongeluk door te hard rijden in iets meer dan een decennium. Singer songwriter Kaleth Morales’ dood in 2005 werd toegeschreven aan dezelfde oorzaak.

Het verontrustende is, dat de dood van de zanger een groeiend fenomeen markeert dat voor autoriteiten al jaren bijna onmogelijk is om te bestrijden.


Volgens het bureau van de lijkschouwer in Colombia zijn tussen donderdag en zaterdag ten minste 70 mensen omgekomen bij dodelijke ongevallen. Dit is een aanzienlijke 59% lager dan vorig jaar, toen in dezelfde gemeten periode 170 mensen overleden en 1.134 ernstig gewond raakten.. Net als bij Elias, is de meest voorkomende oorzaak van de dood in het verkeer te hard rijden. Vorig jaar verloren 518 mensen het leven in het verkeer door te hard rijden. In totaal in Colombia verloren vorig jaar 6.802 burgers het leven in het verkeer, 24% meer dan een decennium eerder.

Traffic deaths in Colombia


(Red. De Surinaamse Krant/Colombia Reports/Caracol TV/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen