woensdag 12 april 2017

Colombiaanse marine redt gestrande walvis bij Cartegena

Met hulp van Kustwacht en bewoners van het dorp El Recreo is dier naar open water begeleid


De Colombiaanse marine heeft op de Caribische kust van Colombia bij de toeristische hotspot Cartagena een gestrande walvis gered, zo berichtte de marine dinsdag 11 april 2017, aldus de nieuwswebsite Colombia Reports.

Het zeezoogdier was blijkbaar verdwaald en strandde in Barbacoas Bay, een van de belangrijkste toegangen vanuit de zee van de koloniale stad.

Volgens de marine leidde Kustwacht-personeel de operatie om het enorme dier te bevrijden en was in staat om het zoogdier in veiligheid te brengen met de hulp van bewoners van het nabijgelegen dorp El Recreo.

De lokale bevolking en de autoriteiten hadden vijf uur nodig om het zoogdier te verplaatsen naar dieper water van waar het in staat was om zijn weg terug te vinden naar zijn oorspronkelijke locatie.


Het dier zou worden gevolgd door leden van het marine reddingsteam om te controleren of het zoogdier haar weg zou vinden uit de baai, 'zonder schade op te lopen' door passerende schepen.

Walvissen kunnen worden aangetroffen langs zowel de Colombiaanse Stille Oceaan- als de Caribische kust. Terwijl de dieren in het Caribisch gebied over het algemeen pendelen van en naar de Noordpool, trekken die aan de Pacifische zijde van het continent weg van Antarctica om te broeden langs de tropische kustlijn van Colombia.(Red. De Surinaamse Krant/Colombia Reports/Armada Colombia/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen