maandag 3 april 2017

'Criminaliteitsbeeld vertoont een dalende trend'

Korps Politie Suriname publiceert cijfers aantal arrestaties periode 21 februari tot 22 maartHet criminaliteitsbeeld vertoont volgens cijfers, die het Korps Politie Suriname (KPS) vandaag, maandag 3 april 2017, heeft vrijgegeven, een dalende trend. In de periode 21 februari tot en met 21 maart zijn 358 aanhoudingen verricht. Het gaat om aanhoudingen en in verzekeringstellingen van verdachten van berovingen, inbraken en diefstallen. 

Het criminaliteitsbeeld toont een verschil met het beeld van de vorige maand. Het KPS schrijft dit verschil mede toe aan de bereidwilligheid van burgers die hun medewerking verlenen aan de politie door informatie te verstrekken van criminele activiteiten.

De politie stelt er alles aan te doen om de criminaliteit verder de kop in te drukken en doet een beroep aan de gemeenschap om hierin te ondersteunen.

Aan automobilisten wordt weer gevraagd geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. 'Loopt u zo min mogelijk met grote geldbedragen rond. U wordt geadviseerd financiële transacties met uw pinpas te verrichten. Probeert u zoveel als mogelijk een groepsbuurt app aan te maken, zodat u met elkaar in contact kan zijn bij ongeregeldheden. Indien u iets opmerkt dat erg verdacht bij u overkomt, belt u gelijk met de politiemeldkamer op het nummer 115. U kunt ook op de tip lijn 179 anoniem informatie verstrekken', aldus de afdeling Public Relations van het KPS.

0 comments:

Een reactie plaatsen