dinsdag 18 april 2017

Curtis Hofwijks, Bryan Boerleider en burger gearresteerd door zwaar bewapende agenten

Menigte weet arrestatie van Wilgo Valies te voorkomen


Zwaar bewapende agenten hebben Curtis Hofwijks, Bryan Boerleider en een burger gearresteerd. Er zijn slagen gevallen. De politie was van plan vakbondsleider Wilgo Valies te arresteren, maar hij werd beschermd door de menigte. Dit meldt Starnieuws vanmiddag, dinsdag 18 april 2017.

De politie heeft voorkomen dat de menigte naar de dokter Sophie Redmondstraat ging vanuit Theater Unique. Na enige tijd werd besloten terug te keren naar het actiecentrum. De menigte liep door naar de Henck Arronstraat. Via de Klipstenenstraat, de Heerenstraat, Wagenwegstraat werd er gelopen naar de Keizerstraat. De mobiele eenheid was inmiddelles aangekomen op de hoek van de Zwartenhovenburg- en de Keizerstraat en daar werd de groep verhinderd om door te lopen.

Een agent liep op een burger af, die een klap kreeg. Er ontstond een opstootje, waarbij de man in de laadbak van een politieauto werd gedwongen door de politie.

De menigte is vreselijk boos over het optreden van de politie. De organisatie gaat naar het politiebureau om verhaal te halen. Morgenochtend om tien uur wordt het protest voortgezet.


0 comments:

Een reactie plaatsen