zaterdag 1 april 2017

Curtis Hofwijks is weg bij Canadese goudmijnmultinational IAmGold

Bedrijf zou van het imago 'Curtis' af gewild hebben...


Actievoerder en initiatiefnemer van de protestgroep ‘We Zijn Moe’, Curtis Hofwijks, werkt sinds twee weken niet meer bij de Canadese goudmijnmultinational IAmGold, eigenaar van de Rosebel goudmijn in Brokopondo. Hem bekruipt het gevoel, dat het bedrijf van het imago 'Curtis' af wilde, hoewel het ontslag met wederzijds goedvinden en een afkoopregeling is geschied, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 1 april 2017.

Hij zegt dat de afhandeling naar tevredenheid is verlopen, maar is niet te spreken over de wijze waarop de interne communicatie is verlopen. In de overeenkomst die partijen hebben getekend zijn duidelijk de voorwaarden opgenomen hoe het dienstverband is beëindigd. In een interne memo wordt de indruk gewekt alsof Hofwijks met ontslag is gestuurd. Dit noemt hij niet ethisch. De leiding van het bedrijf heeft hem gevraagd om samen om de tafel te zitten om te praten over een afkoopregeling.

Ook hij keek uit naar een manier om vrijelijk zijn protestactiviteiten te ontplooien. Door zijn publieke functie als human resource manager medewerker kwam hij vaak in contact met mensen.

Hij zegt zijn actievoeren en werk wel gescheiden te hebben gehouden. 'Ik stond op het punt mijn ontslag in te dienen.' De werkgever heeft hem nooit doen blijken moeite te hebben met zijn protest. De actievoerder gebruikte zijn vrije dagen om protestbijeenkomsten te organiseren. Volgens zijn oude werkrooster werkte hij als analist in het laboratorium tien dagen en was dan vier dagen vrij. Bij de overstap naar de afdeling HRM mocht hij volgens dat rooster blijven werken.

In april kreeg hij een ander werkschema, waarbij hij alleen op de zaterdag en zondag vrij was. 'Ik heb veel verlof- en vrije dagen opgeofferd', aldus Hofwijks, die hieraan toevoegt, dat hij hard zijn best zal doen om niet meer in loondienst te treden.

0 comments:

Een reactie plaatsen