woensdag 5 april 2017

DA'91 solidair met alle tegen regering Bouterse gerichte protesten

'Wij ondersteunen de vele vormen van geweldloze straatprotesten'


DA’91 betuigt solidariteit met het Surinaams volk, RaVakSur (Raad van Vakcentrales in Suriname), AKMOS (Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname), BvL (Bond van Leraren), ALS (Associatie van Leerkrachten in Suriname) overige protestbewegingen die de strijd aanbinden tegen het wanbeleid van de regering-Bouterse. 

De buitenparlementaire oppositionele partij benadrukt andermaal haar ondersteuning aan de eis dat de brandstofprijsverhoging per onmiddellijk teruggedraaid wordt en de verdere verarming van het Surinaamse volk direct een halt wordt toegeroepen.

Het beleid van de regering-Bouterse, dat sinds haar aantreden een lastenverzwarend- en koopkracht verminderend beleid is geweest voor het volk, heeft een verdere verarming van het volk met zich meegebracht, en geen enkele verbetering in het vooruitzicht gesteld noch bewerkstelligd.

Elke keer als de regering de volksdruk voelt, wordt opgeroepen tot onderhandelingen, om vervolgens de afspraken vanuit de regering niet na te komen.

'Wij, DA’91, ondersteunen vanaf het prille begin, zo’n anderhalf jaar geleden, de vele vormen van geweldloze straatprotesten die moeten leiden tot verandering ten goede voor de Surinaamse burger. DA’91 als mede initiatiefnemer van het 'Burgercollectief' als verzetsgroep, roept het Surinaamse volk op de reeds gestarte en komende geweldloze protestacties ten volle te ondersteunen', stelt de partijleiding.

0 comments:

Een reactie plaatsen