zaterdag 8 april 2017

De kleine bragada vernietigt diverse groenten op velden in centraal Chili

Afrikaans insect eind vorig jaar voor het eerst door wetenschappers gezien in Zuid-Amerika


De bagrada is voor de eerste keer in de afgelopen maanden in Chili opgedoken en heeft gewassen van kool, broccoli en andere groenten beschadigd, aldus is gisteren door de regering bekendgemaakt, zo bericht het persbureau Reuters vandaag, zaterdag 8 april 2017. 

Bagrada hilaris, ook wel bekend als het geschilderde insect, hoort thuis in Afrika, en werd voor het eerst in Zuid-Amerika eind vorig jaar door wetenschappers waargenomen.

De regering zei, dat meer dan 200 hectare is beschadigd door het insect in het centrum van Chili, het belangrijkste landbouwgebied van het land. Gewassen die worden aangetast zijn bloemkool, kool, broccoli, rucola en radijs.

De bagrada verlaagt opbrengsten en veroorzaakt verwelking en vlekken. De regering zei, dat het onderzoek verricht naar het gedrag van het insect in Chili en zou boeren een eenmalige betaling verstrekken voor de financiering de aankoop van pesticide te geven.


Chili is een belangrijke leverancier van zogenoemde tegengestelde-seizoen groenten en fruit voor noordelijk halfrond landen.(Red. De Surinaamse Krant/Reuters)

0 comments:

Een reactie plaatsen