zondag 30 april 2017

Delen afdelingsbestuur van NDP-Marowijne zouden vertrouwen in partijbestuur hebben opgezegd

Voorzitter afdelingsbestuur Marowijne, Sengwai: 'Dat er mensen hebben bedankt, klopt van geen kant'


De nieuwswebsite Suriname Herald meldt zaterdagmiddag 29 april 2017, dat delen van het afdelingsbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) in het district Marowijne het vertrouwen hebben opgezegd in het partijbestuur. De leden hebben vrijdag tijdens een vergadering met een afvaardiging van het hoofdbestuur hun ongenoegen geuit over de gang van zaken in het district. 

Het bestuur bestaat uit 19 leden. Enkele van hen zijn niet te spreken over de communicatie tussen hen en de leiding van de partij. Na de verkiezing van 25 mei 2015 hebben ze nauwlijks contact gehad met de partijleiding.

Het Jongerenbestuur onder leiding van Derrick Jordan en de Vrouwenraad onder leiding van Thelma Dogodoe zijn nog in tact. De leden van Albina die zitting hebben in het afdelingsbestuur hebben een afwachtende houding aangenomen. Bijna alle leden van Moengo hebben hun functie neergelegd met uitzondering van Clyde Sengwai (zie foto - Bron: Facebook), de voorzitter van het afdelingsbestuur van Marowijne.

Een afvaardiging van het NDP-bestuur die vrijdag aanwezig was, heeft de leden niet tot andere gedachten kunnen brengen. Tijdens de vergadering zouden harde woorden zijn gevallen, omdat de leden van mening zijn dat ze in de steek zijn gelaten. De partijleiding heeft zich volgens de achterban niet aan gemaakte afspraken gehouden en is daardoor ontevreden.

Sengwai zegt dat mensen ontevreden zijn en meestal wegblijven. Dat er mensen hebben bedankt, klopt van geen kant, aldus Sengwai

0 comments:

Een reactie plaatsen