zondag 23 april 2017

Directeur Mouchart van Surgoed eist schadevergoeding van Bueno de Mesquita in kwestie La Providence

Surgoed zou onrechtmatig plantage te koop aanbieden

Bueno de Mesquita kritisch over bestuurslid Van Boekhold van st. Beaumont, die eigenaar zou zijn van plantage


Thijs Mouchart, directeur van Makelaardij Surgoed in Paramaribo, zal via de rechter een schadevergoeding eisen van Paul Bueno de Mesquita. Die stelt in een door hem gepubliceerde advertentie in de Ware Tijd (zie hierboven), dat Mouchart onrechtmatig de plantage La Providence aan de Surinamerivier te koop aanbiedt. Bueno de Mesquita beweert een deel van de plantage te hebben gekocht. 'Mijn naam wordt zomaar door het slijk gehaald, terwijl wij slechts een koper moeten zoeken voor een cliënt. We hebben vooraf ook onderzoek gedaan', zegt Mouchart zondag 23 april 2017 in de Ware Tijd. 

De makelaar toont de redactie van de Ware Tijd een hypothecair uittreksel van het Management Instituut GLIS () waarin staat, dat La Providence toebehoort aan de Stichting Beaumont waarvan Franc van Boekhold bestuurslid is. 'Dit betekent dat de plantage niet van Bueno de Mesquita is, want de gegevens van GLIS zijn transparant. Eenieder kan dit natrekken', zegt Mouchart.

Volgens het hypothecaire uittreksel zijn er twee beslagleggingen op de plantage, maar dat kan volgens de makelaar een verkoop niet tegenhouden. 'Als de rechter fraude constateert betekent het dat de notaris en het Centraal Bureau voor Burgerzaken hebben gefraudeerd en dan zullen de aktes nietig verklaard worden. Maar, dat vonnis is er niet en Van Boekhold mag het terrein verkopen.' Of deze persoon door frauduleuze handelingen La Providence in handen heeft gekregen, weet Mouchart niet. 'Ik ga niet op de stoel van de rechter zitten. Wij hebben gewerkt met documenten van het Glis en daaruit blijkt dat de stichting de eigenaar is.'

Op 10 april heeft de advocaat van Bueno de Mesquita een brief gestuurd naar Mouchart met het verzoek om te stoppen met publicatie van de advertentie waarin staat dat Surgoed de plantage te koop aanbiedt. Behalve dat er beslagen zijn op het terrein, loopt er een rechtszaak over de toewijzing van La Providence. 'Een zaak uit de verkoop halen zonder een vonnis impliceert al op voorhand dat de huidige eigenaar niet de rechtmatige eigenaar is', aldus de makelaar.

Bueno de Mesquita is het absoluut niet eens met de zienswijze van de makelaar. 'Mouchart is brutaal, arrogant en hebzuchtig om de grond te verkopen.beslagen zijn op een terrein, dat niet verkocht mag worden. Daarom bedoel ik dat hij onrechtmatig bezig is.'

Hij beweert dat Van Boekhold de plantage op slinkse wijze in handen heeft gekregen. Het doet hem niets dat de makelaar gerechtelijke stappen tegen hem zal nemen. 'Dat vind ik prima en die rechtszaak zal hij grandioos verliezen, omdat de plantage niet verkocht kan worden vanwege de beslagleggingen daarop', zegt Bueno de Mesquita. Hij zegt dat de rechter op 17 oktober uitspraak zal doen in deze zaak.

De advertentie over de verkoop van de grond is overigens van de website van Surgoed verwijderd, nadat de advocaat Mouchart had gewezen op een bericht in het maandblad Parbode.

Meer informatie over de heer Van Boekhold via onderstaande links:

http://www.parbode.com/actueel/item/5164-bittere-strijd-om-een-plantage
http://www.parbode.com/reportage/item/5197-la-providence-en-de-foute-jurist
http://www.parbode.com/actueel/item/5453-van-boekhold-draait-door
http://www.quotenet.nl/Nieuws/Miljoenenbeslag-op-villa-faillissementsfraudeur-Franc-van-Boekhold-180351
http://www.quotenet.nl/Nieuws/Hof-veel-lagere-straf-voor-faillissementsfraudeur-Franc-van-Boekhold-146495
http://www.quotenet.nl/Nieuws/Larense-faillissementsfraudeur-Franc-van-Boekhold-veroordeeld-tot-betalen-van-1-8-miljoen-163239
https://fd.nl/economie-politiek/1119628/bedrijvendokter-aansprakelijk-voor-tekort-van-1-8-mln-in-bankroet-keukenbedrijf
http://www.larensbehoud.nl/internet/rss/readitem.asp?itemId=%2012707

0 comments:

Een reactie plaatsen