zaterdag 29 april 2017

Directrice Onderwijs MinOWC: 'Scholen gaan dinsdag 2 mei gewoon open en er wordt les gegeven'

'Het is van eminent belang dat na lange arbeid een schooljaar succesvol wordt afgerond' 


De Paasvakantie eindigt morgen formeel, maar maandag 1 mei is een nationale vrije dag in verband met Dag van de Arbeid. Alle scholen op zowel basisniveau (GLO, SO), voortgezet onderwijs op junioren niveau (MULO; dag- en avondscholen, LBO; dag en avond, VSO) en voortgezet onderwijs op senioren niveau (Natin, HAVO, VWO, IMEAO, SMO, AMTO, SMMBO) gaan op 2 mei van start. Dit beweert althans de directrice van Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Natasia Bennanon. 

Bennanon geeft aan, aldus Starnieuws vandaag, zaterdag 29 april 2017, dat alle geplande schoolonderzoeken en repetities volgens schema normaal voortgang zullen hebben. Zij roept leerkrachten, leerlingen en andere functionarissen binnen het onderwijsproces op zich op 2 mei aan te melden op hun scholen of posten.

De directeuren, onderdirecteuren en schoolleiders moeten de scholen openstellen en alles volgens hun activiteitenschema of roosterprogramma voltooien.

'Onderwijsgevenden, ouders c.q. verzorgers, het is van eminent belang dat na lange arbeid een schooljaar succesvol wordt afgerond. Het kind staat centraal in de ontwikkeling en heeft recht op onderwijs', stelt Bennanon, die hoopt op de 'onverbiddelijke steun' om dit schooljaar te kunnen afronden.

0 comments:

Een reactie plaatsen