dinsdag 25 april 2017

Door premier Pisas, Curaçao, toegezegde sponsoring voor sporttenues en vervoersmiddelen Immigratiebeambten gaat niet door

Geen aanvraag ingediend bij interne commissie onder beheer Crimefonds


De onlangs door premier Gilmar ‘Pik’ Pisas toegezegde sponsoring van sporttenues voor jongeren en aankoop van vervoersmiddelen voor Immigratiebeambten kan niet worden voldaan. Er is hiervoor geen aanvraag ingediend bij de interne commissie die het Crimefonds beheert, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 25 april 2017.

De premier kondigde op 31 maart jongstleden tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers aan twee keer 100.000 gulden aan te wenden voor sporttenues en -materiaal. En te investeren in onder meer de aanschaf van surveillancewagens voor de Immigratiedienst. De begunstigden waren uitgenodigd om de gift symbolisch in Fòrti in ontvangst te komen nemen.

Samen met de minister van Soaw, Jaime Córdoba, poseerde Pisas met enkele jonge sporters die zojuist een groot bord hadden ontvangen met als opschrift: ‘minister van Justitie Gilmar S. Pisas stelt 100.000 Naf beschikbaar voor de aanschaf van sporttenues voor de jeugd van Curaçao’. Een dag eerder, op 30 maart, ontsloeg premier Pisas de uit drie leden bestaande externe commissie die adviseert over en toezicht houdt op uitgaven uit het Crimefonds.

(Met dank aan Yves Guillaume Cooper)

0 comments:

Een reactie plaatsen